Afbeelding
Foto: Marloes Otte

“We gaan iets unieks laten zien aan Roosendaal

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Met het gevoel van drie maal is scheepsrecht gaat het eindelijk gebeuren, vertelt Jeroen Klein, één van de vier organisatoren, over het festival Rooskleurig dat op 27augustus gehouden wordt in het Vrouwenhofpark in Roosendaal.

DOOR MARLOES OTTE

“Rooskleurig bleek een uitdaging. In 2019 zijn we van start gegaan om het festival vorm te geven. Maar toen kon het in 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege corona. Het is leuk om nu echt het startschot te geven en de kaarten gaan snel. We hebben enorm veel zin om het festival eindelijk neer te zetten en mensen te kunnen laten genieten. We gaan iets laten zien dat Roosendaal nog nooit gezien heeft!”

De line-up is indrukwekkend met grote namen als Bløf, met 16 hits in de Top 2000 en Suzan & Freek. Zij hebben een Edison gewonnen dit jaar voor Beste Album en wisten Ziggo Dome uitte verkopen. Q-Music komt live ‘Het Foute Uur’ draaien. Op een prachtig binnenplekje in het Vrouwenhofpark wordt Gompies Feestcafé opgezet door hoofdsponsor Plus Gommers. Zij serveren een speciaal gebrouwen Gompies Witbier. De grootste Silent Disco in Roosendaal wordt er gehouden met drie kanalen; Radio Bitterbal, De Tijdmachine en Dansen & Sjansen. Elk kanaal heeft eigen genres en de gasten kunnen zelf kiezen naar welk kanaal ze luisteren. Zo wordt het een battle tussen de DJ’s wie de meeste bezoekers op zijn kanaal kan krijgen. “Het wordt een intieme plek, waar je verrast gaat worden.”

Jeroen adviseert social media goed in de gaten te houden. “Naast de geweldige line-up is er namelijk ook een leuke zij-programmering, zoals theateracts. Aan lokale input is ook gedacht, Winebizz heeft een ‘speciaal bierbar’ en de Roosendaalse band Fools Dedication komt optreden. Er komt een grote foodcorner met diverse keukens uit de hele wereld. En er zijn echte shakers voor cocktails en mocktails.”
Het festival is een initiatief van Rooskleurig BV, waarvan Klein één van de vennoten is. Hij en Koen Vaas zijn direct na hun studie begonnen met evenementenbureau Trophies Events. “In het tweede jaar kwam Tjeerd Bijnsdorp erbij, toen in een adviserende rol. Het was altijd onze droom om grote festivals te organiseren en hij had er ervaring mee. Toen Roosendaal 750 jaar bestond in 2018, zagen we ook hier potentie, want 4000 man stonden te feesten. Toen is Rooskleurig BV opgericht.”

De vennoten kijken terug op een prettige samenwerking met professionele partijen. “Ik heb persoonlijk nieuwe ervaringen opgedaan, dat is altijd fijn. Ik heb er zin in om zo positief door te blijven groeien met Rooskleurig. Het samenwerken biedt zo veel meer, het verraste me. Doordat we dingen kunnen uitbesteden, is het een hele andere manier van organiseren. Verrassend was ook dat mensen hun kaartjes hebben behouden over die twee coronajaren. En mensen die ze hadden ingeleverd, wilden nu toch weer een kaartje. Het geeft maar aan dat ze er zin in hebben. Eindelijk hebben we iets groots in Roosendaal, het geduld wordt beloond.” Er ligt nog één uitdaging. Klein zoekt een vrijwillig ‘cleanteam’. Het gaat om een klein team dat het leuk vindt om de foodcorner bij te houden. “Het is een leuke manier om een festival te beleven en uiteraard krijgen ze een gratis kaartje voor de avond.” Meer informatie over het festival is te zien op Facebook en Instagram of op de website www.rooskleurigfestival.nl, waar ook de kaartjes te bestellen zijn.[n]