Fotowedstrijd Open Monumentendag

ROOSENDAAL - Op 10 september vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Ook de gemeente Roosendaal doet hieraan mee. 


Het landelijk vastgestelde thema van deze Monumentendag is ‘Duurzaamheid’. Een zeer actueel maar geen eenvoudig thema want hoe kun je een monument verduurzamen zonder het beeld van het monument aan te tasten of zelfs te verknoeien. Best een groot probleem. 


Fotowedstrijd
Ook dit jaar heeft de stichting Open Monumentendag (OMD) besloten weer een fotowedstrijd te organiseren. Het is inmiddels alweer de 4e wedstrijd. En wederom wordt deze in samenwerking mettwee fotoclubs, namelijk ’t Statiefje en Fotoclub West-Brabant opgezet. ’t Statiefje stelt vanaf ca. half juli haar website weer ter beschikking, waarop de ingezonden foto’s weer kunnen worden geüpload. (www.statiefje.nl/fotowedstrijd).
Fotoclub West-Brabant zorgt voor het inlijsten van de genomineerde foto’s. Gezien de moeilijkheidsgraad van het voor dit jaar gekozen thema: “Duurzaamheid’, vindt de stichting OMD Roosendaal dat de foto’s met name over monumenten zouden moeten gaan. Het verwerken van het thema in uw foto’s is een uitdaging maar geen harde eis. We hopen ook, dat velen meedoen. Niet alleen leden van de fotoclubs. Per slot van rekening heeft iedereen tegenwoordig een fototoestel in zijn mobiele telefoon!


Jury
Ook nu is er weer een jury, die de foto’s zal beoordelen. Deze bestaat uit: Ben Steffen (oud-fotograaf), Peter van Trijen (fotograaf), Karien Wiericx (kunstenares) en Elsbeth van Straaten(vm. Griffier gemeente Roosendaal). Zij bepalen welke van de ingezonden foto’s genomineerd worden. De jury zal uit deze selectie drie prijswinnaars selecteren. Alle genomineerde foto’s zullen geëxposeerd worden. Helaas is nog niet bekend waar die expositieplaats zal vinden. Wel is zeker dat een ieder in de gelegenheid gesteld wordt, om op die dag zijn of haar stem uit te brengen op een van de genomineerde foto’s. De foto met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs uitgereikt.[n]