Woensdag 13 en 20 juli

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

Donderdag 14 juli

Inloop bij FAMEUS Roosendaal

13:30 | Pius X

Iedere donderdag en vrijdag is er een inloop van 13.30 tot 15.30 uur om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. De inloop is een laagdrempelige bijeenkomst waar je andere mensen ontmoet, een praatje maakt en/of een vraag kunt stellen aan een ervaringsdeskundige van FAMEUS. Je hoeft niet de hele tijd te blijven. Aanmelden kan (hoeft niet): fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of tel. 06-12674902. Locatie: gebouw PiusX, Edisonstraat 55 in Roosendaal. Meer informatie: www.centrum-fameus.nl.

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 14 juli wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur.

 

Vrijdag 15 juli

Inloop bij FAMEUS Roosendaal

13:30 | Pius X

Iedere donderdag en vrijdag is er een inloop van 13.30 tot 15.30 uur om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. De inloop is een laagdrempelige bijeenkomst waar je andere mensen ontmoet, een praatje maakt en/of een vraag kunt stellen aan een ervaringsdeskundige van FAMEUS. Je hoeft niet de hele tijd te blijven. Aanmelden kan (hoeft niet): fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of tel. 06-12674902. Locatie: gebouw PiusX, Edisonstraat 55 in Roosendaal. Meer informatie: www.centrum-fameus.nl.

 

Optreden in Open Lucht Theater

14:00 | Openluchttheater Nispen

Uniek muziek optreden in het Open Lucht Theater in Nispen. Uniek optreden van het gelegenheidszangkoor van de bewoners van het woonzorgcentrum De Pastorie uit Nispen, samen met het Meanderkoor uit Roosendaal. Het optreden is op vrijdag 15 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis. Informatie: Toon van Osta 06-51922081

 

Muziekvereniging Oranje geeft klapstoeltjesconcert

19:30 | 

Als afsluiting van het muziekseizoen 2021/2022 geeft muziekvereniging Oranje uit Wouw een zomeravond klapstoelconcert op vrijdagavond 15 juli in het Wouwse Catharinapark om 19.30 uur. Toegang gratis. De bedoeling is dat het publiek hun eigen (klap)stoelen meebrengt om naar het concert te luisteren. Het orkest BravO, het groot harmonieorkest en het malletkorps zullen o.l.v. hun dirigenten het publiek een zomers concertprogramma presenteren, waarna de muzikanten gaan genieten van een welverdiende vakantie. Bij slecht weer gaat het concert niet door.

 

Openluchtconcert Soli Deo Gloria

20:00 | Natuurpoort Wouwse Plantage

Samen met harmonie Soli Deo Gloria verzorgen twee orkesten van de Koninklijke Harmoniekapel Delft een gezellig avondje bij de natuurpoort te Wouwse Plantage. Op vrijdag 15 juli vanaf 20:00 uur kunt u de 3 orkesten gratis beluisteren in een ongedwongen sfeer, hopelijk in een lekker zonnetje. De orkesten uit Delft zullen op zaterdag 16 juli om 14:00 uur ook meedoen aan een festival bij het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Als afsluiting van het weekend zullen zij ook bij Brasserie De Berk een concert verzorgen op zondag 17 juli om 14:00 uur.


Zaterdag 16 juli

Expositie van ‘De Fotoknipperij’ in KaaiDuurzaam

11:00 | KaaiDuurzaam

De leden van amateurfotoclub ‘De Fotoknipperij’ (een naam afgeleid van hun clubhuis, dat zich in de Herenknipperij van Jean-Paul Evertse bevindt) verzorgen zaterdag 16 en zondag 17 juli een expositie van eigen werk in KaaiDuurzaam. Daarnaast zullen er foto’s getoond worden uit het gemeentearchief van dit markante, voormalige EKP-gebouw, dat zich in de oksel van spoor en Kade bevindt, net over de Schuiven. Tevens krijgt u middels een diavoorstelling een beeld van de huidige staat van het gebouw, foto’s gemaakt door ‘De Fotoknipperij’, die deze opdracht van de gemeente met beide handen aangreep. KaaiDuurzaam, Kade 2, Roosendaal. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.


Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 16 juli wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Zaal open om 13.00 uur.

 

T’jazz met B-Swing

15:00 | 

Zaterdag 16 juli a.s. presenteert en organiseert T’plein: ‘T’jazz’ met de jazzformatie B-Swing op het Tongerloplein in Roosendaal. Het optreden begin om 15.00 uur en duurt (incl. pauze) tot ca. 17.00 uur.


Vieringen in Heerle en Moerstraten

17:00 | Kapel

Volgens afspraak zullen de vieringen in de kapel in Heerle en in het dorpshuis de Parelmoer in Moerstraten gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Parelmoer en op de derde zaterdag van de maand om 17.00 uur in de kapel te Heerle (tot de sluiting van de kapel op 1 december 2022). De eerstvolgende viering is op zaterdag 16 juli om 17.00 uur in Heerle. In de zomervakantiemaand augustus geen diensten in Moerstraten en Heerle.

 

Zondag 17 juli

De wereld rond in 1 middag en dat in Nispen

12:00 | Openluchttheater Nispen

Zondag 17 juli staat het Openluchttheater Nispen wederom centraal tijdens de Exotische Markt die door enthousiaste vrijwilligers voor de 6e keer georganiseerd wordt. Het Openluchttheater en de Foyer (de mozaïek-/achterzijde van het theater) zullen doorlopend van 12 tot 18 uur podia zijn voor gevarieerde dans en muziek met klanken en melodieën vanuit alle windstreken. Rondom het Openluchttheater zijn tal van mooie kramen te bezoeken, met producten van over de hele wereld. Vrije toegang. Meer info op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater op Facebook.


Maandag 18 juli

Walk & Talk in bibliotheek

14:59 | Bibliotheek West-Brabant

Tijdens de bijeenkomsten van Walk&Talk ontmoet je andere werkzoekenden. Je wisselt tips uit en praat met elkaar over van alles wat bij werk zoeken hoort. De bijeenkomsten hebben een thema en er komen interessante sprekers. Dus laat ons weten wat jij belangrijk vindt, wat jij wilt bereiken en wat je nodig hebt. Kom jij tijdens een lekker bakje thee of koffie praten over je ervaring, je studie of je zoektocht naar werk? Of ben je op zoek naar inspiratie, goede tips, tricks en een nieuw netwerk? Meld je dan aan voor de bijeenkomst van 18 juli in de bibliotheek in Roosendaal; https://www.bibliotheekwb.nl/agenda/walk-talk-roosendaal.18072022.html.