Afbeelding
Foto: gemeente roosendaal

Gemeente zoekt terreinen aan de Wouwseweg voor woningbouw

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente is in gesprek met de eigenaar van een terrein aan de Wouwseweg om te bekijken of dat beschikbaar kan komen voor woningbouw. Er is inmiddels een intentieovereenkomst tot stand gekomen.

De functie van de Wouwseweg is door de jaren heen erg veranderd. Het gemengde karakter van de straat heeft plaatsgemaakt voor woningbouw. Daarnaast is de Wouwseweg na de herinrichting van vorig jaar een fietsstraat geworden. Een bedrijfsmatige invulling is daarmee steeds minder gewenst en niet langer passend. Ten behoeve van de aanleg van snelfietsroute F58 wordt een doorsteek ingepast in de verbindingsboog van de A58. “Daarom zijn we in gesprek gegaan met de onderneming Dit is Plek. Zij gebruiken een terrein aan de Wouwseweg voor de opslag van units en containers. Samen gaan we onderzoeken of woningbouw op deze locatie mogelijk is”, aldus de gemeente. 

Dinsdag ondertekenden de betrokken partijen een intentieovereenkomst. De komende tijd wordt gewerkt aan het maken van een eerste schetsontwerp. Dit ontwerp wordt in het najaar ook gedeeld en besproken met de omwonenden.