Kees Langenberg bij het podium in Praag.
Kees Langenberg bij het podium in Praag. Foto: Kees Langenberg

Kees Langenberg geslaagd voor Europese scheidsrechter licentie karate

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In de week van 17 t/m 19 juni zijn in Praag de Europese karate kampioenschappen gehouden voor de categorieën cadetten, junioren en tot 21 jaar, hierbij hebben Nederlandse deelnemers twee bronzen medailles gewonnen in het onderdeel kumite (vrij gevecht), een prima prestatie in een zwaar internationaal deelnemers veld! Daarnaast was er nog een succes op een ander vlak want in de dagen daarvoor heeft de Nederlands A scheidsrechter Kees Langenberg (leraar van karate-do Kenkai in Roosendaal).

in Praag examen gedaan voor de Europese scheidsrechter licentie waarvoor hij in één keer geslaagd is en zich nu judge B kumite mag noemen. Bovenstaand de apotheose van een lang traject van leren (theorie) en fijn slijpen (praktijk) met als resultaat een EKF badge en bijhorend diploma. “Ondanks dat ik dit reeds eerder heb uitgesproken wil ik bij deze nogmaals mijn grote dank uitspreken aan het bestuur, NSC en WOC van de KBN!

Na bovenstaande mededelingen wil ik jullie graag mee nemen in de weg die ik als scheidsrechter heb afgelegd en mijn motivatie om dit te doen. Om met dat laatste te beginnen; als oud wedstrijd karateka (kata en kumite, zowel individueel en als teamlid) besef ik als geen ander dat je als deelnemer een organisatie nodig hebt die een wedstrijd initieert en daarin ook de medewerkers faciliteert, daarbij horen ook de scheidsrechters. Daarom ben ik scheidsrechter geworden en wil ik op deze manier mijn bijdrage leveren aan de wedstrijdsport. Als oud deelnemer besef ik ook dat een objectieve beoordeling erg belangrijk is, dit past prima bij mijn gevoel voor rechtvaardigheid. Gelukkig ben ik ook gezegend met een concentratie vermogen wat ik lang kan vasthouden, heel erg handig met de lange wedstrijddagen die wij kennen.

Mocht u, of uw kind, geïnteresseerd zijn naar het volgen van een weg binnen het karate en mogelijk op later tijdstip als scheidsrechter, dan nodig ik u van harte uit voor het volgen van twee gratis proeflessen bij karate-do academie Kenkai.

Dit kan op maandag en donderdag avond om 18.30 uur voor beginners en om 19.30 uur voor gevorderden, dat betekent dat oud karateka’s en zij-instromers uit andere (vecht)sporten ook van harte welkom zijn.”