Woensdag 17 en 24 augustus

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus te zien.

 

Vrijdag 19 augustus

Droombord maken

10:00 | Pius X

Droombord: een persoonlijke collage over wat jou inspireert. Dat kan zijn een toekomstbeeld, een bepaald doel of een verlangen. Met behulp van de beschikbare materialen maak je een eigen droombord. Je bent vrij om ook zelf materialen mee te nemen. De begeleider deelt haar ervaringen, hoe het in haar herstel heeft geholpen. Het fijne aan het maken van een droombord, is dat het altijd goed is. Het is jouw droom. Datum: vrijdag 19 augustus van 10.00 tot 13.00 uur in PiusX Roosendaal, Edisonstraat 55. Houder themabijeenkomst: Bianca. Max. deelnemers: 6. Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of bellen naar 06-12674902.


Zaterdag 20 augustus

Tentoonstelling galerie Via Strata

12:30 | galerie VIA STRATA

Tot en met 1 oktober is er een expositie van Petra Berghorst in galerie Via Strata. Er zijn onder andere acryl/zeefdrukken op hout te zien uit haar serie ‘Power Women’, waarin krachtige, invloedrijke en inspirerende vrouwen afgebeeld zijn. De opening is op zaterdag 20 augustus om 16:00 uur. Geopend tijdens exposities op woensdag, zaterdag en zondag van 12:30 tot 16:30 en op afspraak. De galerie is gevestigd in de Stationsstraat 23, Roosendaal, 0641757921, www.galerieviastrata.com

 

Zomerstadswandeling Roosendaal

15:00 | VVV Roosendaal

Ontdek Roosendaal tijdens de zomerstadswandelingen op zaterdag 20 augustus. Roosendaal leren kennen in 1,5 uur? Loop dan mee tijdens deze boeiende wandeling door het hart van de stad. De stadsgids neemt je in deze wandeling mee naar verscholen plekken en langs historische gebouwen en monumenten. 20 augustus, vertrek: 10.30 uur. Startpunt: VVV Roosendaal, Markt 71. Belangstellenden kunnen zich vooraf inschrijven via: https://www.bezoek-roosendaal.nl/zomerstadswandeling of bij de VVV, Markt 71, T 0165-554400.


Zondag 21 augustus

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondag 21 augustus wordt in Het Fatimahuis een bingo gespeeld. Aanvang 13.45 uur. Zaal open om 13.00 uur.

 

Rondleidingen in Lambertuskerk

14:00 | Lambertuskerk

In augustus en september is er elke zondagmiddag van 14:00-17:00 uur een rondleiding in de Lambertuskerk. Steeds twee gidsen staan paraat om belangstellenden in de kerk rond te leiden. U krijgt dan, geheel gratis, veel achtergrondinformatie over het kerkgebouw en de daarin aanwezige schatten, zoals de beelden in het priesterkoor en het Verrijzenisraam. Op zondag 21 augustus is het bovendien Bernardusdag. Een extra openstelling is er op zaterdag 10 september in verband met het Monumentenweekend. Inmiddels zijn bij de beelden in het priesterkoor en in het middenschip aan de zijde van het past. Woltersplein vernieuwde panelen geplaatst met informatie over de beelden en de geschiedenis van de Cisterciënzer Orde.

 

Dinsdag 23 augustus

Klokken tussen de kunst in de kringtuin

20:00 | St. Jan

Die klokken kunt u meebeleven wanneer stadsbeiaardier Toni Raats 23 augustus vanaf 20:00 uur het carillon in de top van de St. Janstoren te Roosendaal bespeelt. De klank van de klokken komt in de historische en kunstzinnige omgeving van Tongerlotuin/kringtuin heel helder en subtiel binnen vallen. Het publiek kan in de tuin in een verstilde sfeer naar het beiaardconcert luisteren. Er zijn gratis programma’s aan de tuin en toren verkrijgbaar. Na afloop kunt u Toni ontmoeten aan de voet van de toren en nog gezellig napraten over de muziek en de klokken.


Frankrijk op de Roosendaalse Markt

20:30 | Café Chagall

Kom je kennis van de Franse taal opfrissen in het Café Français van de Alliance Française. Ook in de zomerperiode kun je iedere dinsdagavond vanaf 20.30 uur en tweewekelijks (in de even weken) op woensdagochtend vanaf 10.30 uur aansluiten in café Chagall.