Cover van de bundel
Cover van de bundel Foto: Boekscout uitgever

Meer dan 10 jaar slachtofferhulp beschreven in gedichten

Algemeen

ROOSENDAAL - Sinds januari 2011 werkt Rob Bal uit Roosendaal als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. In de periode van meer dan 10 jaar heeft hij tot nu toe ongeveer 1200 slachtoffers en nabestaanden van geweldsmisdrijven, suïcide etc. ondersteund en bijgestaan.

Na zijn pensionering in 2009 werkte hij enige tijd als vrijwilliger bij de Zonnebloem en zoals gezegd daarna bij Slachtofferhulp Nederland.

Vierde boek

Toen hij vorig jaar 10 jaar werkzaam was bij die organisatie vond hij het tijd de gedichten die hij was gaan schrijven (hij startte daarmee in 2009) over zijn vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp samen te bundelen in zijn vierde bundel met de titel “Met het leven verweven” (uitgeverij Boekscout).

Cliënten

Soms schreef hij gedichten speciaal voor cliënten maar ook vaak naar aanleiding van de vele gesprekken die hij met die cliënten voerde.

Een voorbeeld: soms wou ik dat jij mij was ik was dan even jou de pijn die nam ik van je over de pijn van missen en van rouw niet dat ik zo sterk ben maar toch wel sterker dan jij ik wil je niet zo zien lijden wil je gewoon weer blij oh, kon jij maar mij zijn dan was ik jou voor even jij zou mijn dan troosten en steun en vertrouwen geven.

“We gaan verder en op naar het twaalf en een half jarig jubileum.” zegt Rob.

“Dit werk geeft heel veel voldoening en ik wil daar nog wel een paar jaar mee doorgaan.”[n]