Woensdag 24 augustus

Expositie Galerie Via Strata

12:30 | galerie VIA STRATA

Tot en met 1 oktober is er een expositie van Petra Berghorst in galerie Via Strata. Er zijn onder andere acryl/zeefdrukken op hout te zien uit haar serie ‘Power Women’, waarin krachtige, invloedrijke en inspirerende vrouwen afgebeeld zijn. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur en op afspraak. De galerie is gevestigd in de Stationsstraat 23, Roosendaal, 0641757921, www.galerieviastrata.com


Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

Donderdag 25 augustus

Bingo

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 25 augustus wordt in Het Fatimahuis een bingo gespeeld. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur.

 

Vrijdag 26 augustus

Afsluitende lezing ‘Over water, Over land’

20:00 | Bibliotheek West-Brabant

Op 26 augustus vindt de feestelijke afsluiting van de duo-tentoonstelling ‘Over water, over land’ plaats in Roosendaal. De tentoonstelling, die opgezet is door het Tongerlohuys en het Karrenmuseum, belicht de boeiende ontwikkeling en de interac­tie tussen het vervoer over water- en landwegen in de regio. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@tongerlohuys.nl. De avond vindt plaats in de bibliotheek Roosendaal: Markt 54a, 4701 PH Roosendaal.

 

Zaterdag 27 augustus

Zomerstadswandeling Roosendaal

10:30 | VVV Roosendaal

Ontdek Roosendaal tijdens de zomerstadswandelingen op zaterdag 27 augustus. De stadsgids neemt je in deze wandeling mee naar verscholen plekken en langs historische gebouwen en monumenten zoals de St. Jan, het Raadhuis, Stadstuin Van Hasselt en Mariagaard. Vertrek om 10.30 uur. Startpunt: VVV Roosendaal, Markt 71. Inschrijven via: https://www.bezoek-roosendaal.nl/zomerstadswandeling of bij de VVV, Markt 71, 0165-554400.


Zondag 28 augustus

Expositie in Markant Wouw

14:00 | Markant

T/m 6 november organiseert Cumawo een expositie met werk van Johan Heijnen en Ivo Weterings in Trouwzaal Markant aan de Markt 14 in Wouw. Johan Heijnen exposeert een serie abstracten waarin hij de vraagstelling over zin, zingeving en uiteindelijke lotsbestemming van de mensheid, de aarde en zelfs universum leidend heeft gemaakt. Ivo Weterings verbindt in zijn gedichten (vierde bundel intussen) vragen rond leven en dood, schoonheid en verval. Elke zondag tussen 14.00-16.30 uur.

 

Rondleidingen in Lambertuskerk

14:00 | Lambertuskerk

In augustus en september staan elke zondag van 14:00-17:00 uur twee gidsen paraat staan om belangstellenden in de kerk rond te leiden. U krijgt dan, geheel gratis, veel achtergrondinformatie over het kerkgebouw en de daarin aanwezige schatten, zoals de beelden in het priesterkoor en het Verrijzenisraam. Een extra openstelling is er op zaterdag 10 september in verband met het Monumentenweekend. Inmiddels zijn bij de beelden in het priesterkoor en in het middenschip aan de zijde van het past. Woltersplein vernieuwde panelen geplaatst met informatie over de beelden en de geschiedenis van de Cisterciënzer Orde.

 

Dinsdag 30 augustus

Yoga-meditatieles

13:30 | Fameus

Afgestemd op de wens van de groep en binnen je eigen vermogen, wordt je geïnspireerd met een combinatie van houdingen, technieken en Mindfulness om je lichaam en geest een te maken en rust te brengen Elements: verbind je met je innerlijke kracht! Buiten op het gras in de tuin van Fameus. Neem een yogamatje of deken mee om op te liggen en een flesje water. Bij slecht weer is het binnen. Locatie: Fameus Roosendaal, Edisonstraat 55. Aanmelden of informatie: fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of tel. 06-12649027

 

Slotcondert door Portugese beiaardier

20:00 | St. Jan

30 augustus vanaf 20:00 uur zal de Portugese beiaardier Abel Chaves een carillonconcert vanaf de Sint Janstoren geven. Abel speelt een een gewaagd programma met klassiek van Mozart, Scarlatti, natuurlijk ook Portugese muziek, maar ook muziek van S. Joplin, de Beatles en Abba en AC/DC. Dit concert is tevens de afsluiting van dit zomerseizoen. Natuurlijk zijn er iedere maandag de marktbespelingen tussen 14:00 en 15:00 uur, die ook via live stream: carillon sint jan roosendaal, gevolgd kunnen worden. Nadere informatie via: t.raats@roosendaal.nl