De renners reden door de straten van Wouw
De renners reden door de straten van Wouw Foto: Daniël van Overveld

Wielerweekend in Wouw trekt veel belangstelling

Door: Daniël van Overveld Algemeen

WOUW – De vakantie zit er (bijna) op en de zomer nadert zijn einde, maar Wouw had nog één evenement op de planning om de vakantie op een mooie manier af te sluiten In het laatste weekend van augustus vond namelijk het Wouwse wielerweekend plaats. Onder een half bewolkte lucht, met af en toe zonneschijn, werden er een aantal toertochten en rondes in en vanaf Wouw gereden. 

DOOR DANIËL VAN OVERVELD  

Het Wouwse wielerweekend trapte gelijk af met de toertocht ‘De lus van Wouw’, die voor elke wielerliefhebber wat te bieden had. 200 deelnemers, verdeeld over drie groepen, startten zaterdagochtend aan een tocht van 80 kilometer. Tijdens de tocht fietste de renners via de omgeving van de haven van Antwerpen doorstootte naar Rilland. Vanuit daar plakten de eerste twee groepen er nog eens een ‘lus’ van 60 kilometer door Zeeland erbij. Alle drie de groepen keerden weer terug bij Café Donkenhof aan de Roosendaalse straat, waar alle rondes en toertochten tijdens het Wouwse Wielerweekend startten. 

Naast de Lus organiseerde Rijwieltourclub de Molenrijders in de middag een wat meer recreatieve familierit van 35 kilometer. Omdat de Molenrijders 50 jaar bestaan was deelname aan de rit door het landschap van West-Brabant gratis. Op de zondag vond het Wouwse wielerkampioenschap met verschillende rondes plaats. Die begon rond 11.00 uur met de Dameskoers, gevolgd door Grote prijs Happydog in de D-categorie en de Grote prijs Prullens voor amateurs. In de middag vond er voor de kleine renners de Dikke Bandenrace plaats en werd als laatst de S|P koers gereden.

Met het einde van het Wouwse Wielerweekend is daarmee de Roosendaalse Wielerzomer feitelijk voorbij. Alleen de finale dag van Het talent van Roosendaal moet nog gehouden worden. Die vindt plaats op 2 oktober. [n]