persoonlijke foto van Jan Horjus
persoonlijke foto van Jan Horjus Foto: Jan Horjus

Vereniging voor weduwen en weduwnaars tot 65 jaar

Algemeen

ROOSENDAAL - Waar zijn de weduwnaars tot 65 jaar? Collega’s West-Brabant (CWB), is een vereniging voor weduwen en weduwnaars tot 65 jaar. Géén datingclub maar een ‘houvast’ waar toffe activiteiten worden georganiseerd als men zijn of haar partner is verloren. 

Je bent ontredderd en er moet een geheel nieuw leven worden opgebouwd. Hoe doe je dat in een maatschappij die niet altijd geduldig is? Jan Horjus (65 jaar) overkwam dat nadat zijn vrouw Sylvia (61 jaar) op 2e Kerstdag stierf. De maanden voorafgaand waren een nachtmerrie en nog steeds nauwelijks te bevatten. Wat erg zeldzaam was, hij ging googelen en meldde zich al na een paar weken aan bij CWB.

Een verborgen boekje gaf kracht

Zijn vrouw had Jan in een boekje geschreven dat hij niet bij de pakken neer moest zitten. Er stond: ‘beloof me, word niet depressief maar ‘leef!’. ‘Het bestaan van het boekje was mij niet bekend en na het lezen werd ik overmand door een onbeschrijfelijk verdriet dat ik nog niet kende’, zegt Jan. Ik durf het boekje zelfs niet meer aan te raken. Teveel emotie. Ik voelde mij na haar boodschap verplicht om haar wil te respecteren. ‘Het moet! Ik snap niet dat een mens zo dapper kan zijn als jij, nu is het mijn beurt’, dacht hij.

CWB bestaat uit meer vrouwen dan mannen, die allemaal één fijne familie vormen waar ook veel en vooral wordt gelachen. Jan vervolgt; ‘ik vraag me tot op de dag van vandaag af wat het antwoord op dit raadsel is. Tja, mannen sterven eerder dan vrouwen, maar weduwnaars hebben toch ook een duwtje in de rug nodig? Het fijne is, men hoeft nergens over te praten maar je voelt vanaf het eerste moment ‘ik ben één van jullie.’ Dus ik roep alle weduwnaars tot 65 jaar op om vandaag nog lid te worden. Het zal ook jou goed doen.’

Wat organiseert CWB?

Het aanbod is zeer divers. Denk aan gezellige bijeenkomsten, etentjes, kerstdiner, wandel- en fietstochten, golfen, steppen, bowlen, stedenbezoek, hotelweekenden, wintersportvakantie in Oostenrijk. 

Het organiseren door en voor leden is de basis van het bestaan van Collega’s. Ook voor weduwnaars.

Aanmelden en/ of informatie

Wil je je aanmelden of meer informatie over CWB? Ga dan naar www.cwbnet.nl[n]