Annelin van den Biggelaar op het podium
Annelin van den Biggelaar op het podium Foto: Richard van den Biggelaar

Goud voor THOR atlete Annelin van den Biggelaar

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 27 augustus jl. stonden de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen atletiek te Barendrecht voor pupillen gepland. In totaal deden er ruim 230 jonge atleten mee aan de meerkamp met maar liefst zes onderdelen. THOR Roosendaal nam deel met zes atleten en er werden mooie prestaties neergezet.

Annelin van den Biggelaar werd eerste op de meerkamp in de categorie meisjes Pupillen A2. Met een ruim puntenverschil was het een knap verdiende gouden medaille. Ze blonk onder andere uit op het onderdeel kogelstoten. Ze verbeterde haar eigen clubrecord en stootte 9,65 meter. En ook bij het verspringen en 60 meter sprint haalde ze de eerste plaats.  

In dezelfde categorie eindigde Jessly Sibbald op de 11e positie. Deze nieuwe THOR atlete liep een snelle tijd op de 60 meter sprint: 9,42 sec en sprong 1,17 meter hoog.

Bij de A2-pupillen jongens deed Thijs Verschuren mee en werd negende in een sterk spelersveld. Hij verbeterde twee PR’s: hij sprong bij het verspringen over de 4 meter met een afstand van 4,01 meter en hij liep 3:46,44 op de 1.000 meter.

Sebastiaan van den Biggelaar behaalde een zesde positie bij de A1-pupillen jongens. Hij verbeterde maar liefst 4 PR’s, zo haalde hij onder andere met kogelstoten 7,85 meter.

Meike Terhell kwam uit bij de B-pupillen meisjes en ze eindigde op de zevende plaats. Ze kwam onder andere goed voor de dag op de 1.000 meter met een tijd van 4:11,42.

Bij de B-pupillen jongens was het Florian Bruins die uit kwam voor THOR en een mooie vijfde plaats haalde in zijn categorie. Hij liep onder andere een snelle 40 meter sprint in 6,75 sec.