Rechts Helmer Siegers Nederlands Kampioen senioren A
Rechts Helmer Siegers Nederlands Kampioen senioren A Foto: Jan Hagenaars

Kruisboogvereniging Alpenjagers succesvol bij NK

ROOSENDAAL - Bij de Nederlandse kampioenschappen die afgelopen weekeinde werden gehouden in Rijsbergen hebben de schutters van de Roosendaalse kruisboogvereniging de Alpenjagers 2 x goud, 1 x zilver en 2 x brons behaald.


Bij de senioren A behaalde Helmer Siegers de titel Nederlands Kampioen met een zeer hoog gemiddelde van 95 punten, Jac Dekkers van Ons genoegen uit Zundert werd 2e met 92 punten en Kees Dictus van de toekomst uit Achtmaal werd met 91 punten 3e. 


Bij de senioren B klasse pakte Jan Hagenaars van de Alpenjagers de zilveren medaille met 88 punten en werd Frans Joore van de Alpenjagers 3e en pakte de bronzen medaille met 85 punten. 


Winnaar werd Jan Kapitein van nooit gedacht uit Zevenbergse Hoek met 92 punten. In de B klasse pakte Yilmaz Ozcelik van de Alpenjagers met 90 punten de bronzen madaille, hij moest Christ Pals van Nooit gedacht voor laten gaan met 91 punten en kampioen werd Cock Mulders van Excelsior uit Halsteren met 92 punten. Het viertal van Alpenjagers 1 bestaande uit Jan Hagenaars, Frans Joore, Yilmaz Ozcelik en Helmer Siegers pakten de Nederlandse titel in de C klasse. Algemeen kampioen van Nederland werd Adrie Roelands van Zeldzaam Maar Zeker uit Zundert met 99 punten, hij werd gevolgd door Frans Delcroix van Nooit Gedacht uit Achtmaal die ook 99 punten schoot maar met moezen van 3 tegen 1 verloor, derde werd Jack Roelands met 98 punten. 


Al met al een prachtig weekeind voor de Alpenjagers die deze opsteker zeker kunnen gebruiken.[n]