ATIK open bij TV Vierhoeven een groot succes

ROOSENDAAL - Na het succes van de open dag op 9 juli was het ATIK open het volgende grote evenement.


In de week van 15 augustus vond het toernooi plaats en voor het eerst was er ook een padeltoernooi. De organisatie onder leiding van wedstrijdleider Jeffrey de Vries had een goede regie tijdens deze dagen, alhoewel het soms wat passen en meten was door de weersomstandigheden. 


De populariteit van het ATIK toernooi is groeiende mede door de integratie van het padel toernooi. Doordat spelers zowel aan het tennissen als aan het padellen waren, vergde dit ook wat van de planning maar ook dit werd in goede banen geleid.


Het ATIK open wordt op deze manier een gewaardeerd fenomeen in de regio. De sponsor heeft zijn naam hier weer voor de komende 3 jaar gekoppeld aan dit succesvol toernooi. De gedachtegang van zowel de club als sponsor sluit naadloos op elkaar aan.  De sociale draagkracht die we samen willen bereiken is een gemeenschappelijk doel. Hoe meer mensen we blij kunnen maken d.m.v. van sport, hoe vitaler ze zullen zijn. “Ik zie dat TV Vierhoeven hierin investeert en daar wil ik ook graag aan bijdragen” aldus ondernemer ILyas Etik.


Het toernooi begon goed wat betreft het weer dus dat was een vliegende start. Gedurende week waren de weersgoden wat minder positief gezind waardoor er in sommige gevallen uitgeweken moest worden naar de indoorbanen van YuniQQ.


Tijdens het toernooi wordt er niet alleen aan de spelers gedacht maar ook het publiek werd goed verzorgd. In de weekenden in de ochtend was er wat lekkers bij de koffie en thee van bakker van de Bemd. Daarnaast had de welbekende broodje spek op de barbecue zijn herintrede gedaan! Elke avond was er een speciaal thema, geïnspireerd op de landen wat een leuke sfeer bracht. De hapjes en drankjes waren hierop geselecteerd in samenwerking met de sponsors Winebizz en van Dorst drankenhandel.


Dat het toernooi aan het groeien is, was ook te merken aan de drukte op en rondom het park. De Visdonkseweg stond vol en er werd zelfs een stuk grasveld van een naastgelegen buurman gebruikt om te voorzien in parkeergelegenheid. 


De populariteit is mogelijk ook te wijten aan het succes van Tim van Rijthoven, er was een groot diversiteit aan spelers in alle leeftijdscategorieën waarbij de jeugd ook met de prijzen aan de haal gingen. 


Daarnaast waren de “oude” cracks ook van de partij. Bij de hoogste categorie in de heren enkel was het aan de jeugd waar Rik Helmons als winnaar naar voren kwam en de runner up Loek Schillemans goed weerstand bood. In de heren dubbel waren de cracks nog de betere want Gijs Kerremans en Stijn Hamers kwamen daar als winnaars uit de bus.


De spirit is duidelijk merkbaar binnen de vereniging waardoor er veel nieuwe initiatieven ontstaan. “We zijn heel erg blij met het enthousiasme waardoor steeds meer mensen aanhaken om de vereniging verder te brengen” aldus voorzitter Erwin Vrolijk.[n]