Agenda

Dinsdag 6 september

Humanitas Taalcafé

14:16 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdagmiddag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 uur tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt. En dit alles onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

 

Bridgen

13:30 | Wijkhuis de Wieken

Brigeclub Open Kaart start in september het bridgeseizoen 2022/2023 op dinsdagmiddag in de Wieken. Hebt u interesse om gezellig bij ons te komen bridgen neem contact op met Ad Beerendonk tel. 06-51382491 mailadres adje.beerendonk@gmail.com.

 

Woensdag 7 september

Piet-Jan van Rossums nieuwe compositie in première

18:30 | Openluchttheater Nispen

Woensdag 7 september komt Piet-Jan van Rossum (Delft, 1966)  naar het Openluchttheater Nispen, Heijbeeksestraat 2, Nispen. Aanvang: 18:30 uur en 19.30 uur. Publiek vertrekt op aangegeven tijdstippen met gids te voet naar de concertlocatie. De toegang is gratis. In verband met beperkte capaciteit vragen we u vooraf aan te melden via plattelandscomponist@gmail.com.

 

Maandelijke bijeenkomst bewonersplatform

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Na de zomervakantie vindt woensdag 7 september de maandelijkse bijeenkomst van het Bewonersplatform Kortendijk weer plaats. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum ‘t Dijksteeke, Dijkcentrum 191. Aanvang is 19.30 uur. Koffie, thee of water worden u gratis aangeboden.

 

Donderdag 8 september

Rikken bij BSC

19:30 | Sportpark Vierhoeven

Samen met het begin van de voetbalcompetitie, begint ook weer het rikken bij BSC. Kom allemaal op donderdag 08 september naar de kantine van SBS en doe meer. Aanvang is 19.30 uur. Tot dan.

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdagavond 8 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd.De aanvang is 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. U bent van harte welkom.

 

Vrijdag 9 september

Activiteiten AIC Roosendaal september t/m december 2022

9:15 | Wijkhuis de Wieken

Na een welverdiende vakantie staan onze vrijwilligers weer voor u klaar. 9 sept Lotgenotencontact vrouwen met autisme. Locatie: Wijkhuis De Wieken, Gezellelaan 45 in Roosendaal De activiteiten zijn van 9.30 uur tot 11.30 uur. Wij openen onze deuren om 9.15 uur. Opgeven kan zodra een activiteit daarvoor geopend is op onze website: https://nva-nb.nl/home/aic-roosendaal/

 

Keijenburg bingo

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 9 september is er weer een levensmiddelenbingo bj Buurthuis Keijenburg.Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

 

Zaterdag 10 september

Expo Sint Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

Kunstenares Laura Emmen exposeert schilderijen en prenten in de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 4 in Roosendaal. Je kunt de werken bekijken op zaterdag 10 september (Open Monumentendag) van 10 tot 17 uur en op zondag 11 september van 10 tot 11 en van 12 tot 13 uur. Het thema van de werken is “duurzaamheid”. Als je dat wil kunnen vrijwilligers je een rondleiding geven. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

Presentatie boek ‘Op de Kapelberg’

12:00 | 

Op Open Monumentendag 10 september bent u om 12.00 uur van harte welkom in Museum Tongerlohuys, Kerkstraat 1, Roosendaal bij de presentatie van het boek ‘Op de Kapelberg’ met een paar voordrachten van getuigenissen uit het boek en met Marialiederen verzorgd door Jan Verswijveren. Hierna wordt het boek aangeboden aan wethouder Van Gestel en vicaris-generaal Lommers. Van 10 september tot en met 27 november besteedt het Tongerlohuys aandacht aan de Kapelberg met een expositie waar u zich met getuigenissen op video en een heuse devotiehoek even in de Kapel kunt wanen. Verder is het boek altijd verkrijgbaar via spiritinroosendaal@gmail.com. Voor meer info: www.spiritinroosendaal.nl

 

Oekraïense klanken tijdens Open Monumentendag

15:00 | Tolbergse Schuurkapel

Zaterdag 10 september staan ook de deuren van de Tolbergse Schuurkapel, Damastberg 108, weer wijd open. Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om belangstellenden een concert in dit fraaie gemeentelijk monument, aan te bieden. Oekraïense klanken. Om 15.00 uur zal het concert aanvangen. Naast de twee bekende professionele musici de pianiste Nadia Rutkovska en Ben Cartens op dwarsfluit, bereiden momenteel een aantal kinderen zich voor op deelname aan dit concert. De kinderen zijn dit voorjaar met familieleden gevlucht uit Oekraïne en verblijven momenteel in Nederland. Aanmelden via de mail: tolbergseschuurkapel@gmail.com is gewenst, want vol is vol.


Swing it out

19:30 | Openluchttheater Nispen

Zaterdag 10 september: Sooz. Aanvang 20 uur. Welkom vanaf 19.30 uur; vrij toegankelijk. De mannen van de Sooz; Eric van Deelen, George Fassaert, Peter van den Broek en Mart Musters representeren respectievelijk Combi Soos, People Relax, Combi Soos en HDC 2000. Zaterdagavond 10 september wordt het : "Finally Back Home”! Met dit thema zullen de DJ's ouwe gouwe en wellicht ook de vergeten klassiekers uit de jaren 60ies en 70ies opnieuw laten horen; zodat vanzelf de voeten van de vloer zullen gaan in het Openluchttheater van Nispen. Aangezien er op zondag ook Nispen Klassiek is met een lunchconcert, zal voor de zekerheid het hele weekend het Openluchttheater overkapt zijn. Dus weer of wat minder weer? Oude tijden zullen hoe dan ook herleven en in Nispen zal het tijdens de Sooz goed vertoeven zijn. Om al goed in de sfeer te komen zal om 20 uur Popcorn live komen spelen: deze band uit Bergen op Zoom kent zijn klassiekers en warmt de bezoekers op voor een avondje muziek, swingen & ontmoeten! Kijk voor meer info op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.


Bingo

20:00 | Sportpark Vierhoeven

Zaterdag 10 september is er weer een Bingo bij Aleco op sportpark Vierhoeven. We spelen 6 rondes met mooie prijzen en een extra ronde voor een boodschappenpakket. Wilt u ook mee spelen? Aanvang 20.00 uur. Zaal is open vanaf 19.15 uur Nispenseweg 3, 4707 RA Roosendaal.

 

Zondag 11 september

Nispen Klassiek pakt uit

11:00 | Openluchttheater Nispen

Op 11 september viert Nispen Klassiek haar 1e lustrum. Bij dit bijzondere gegeven past een bijzonder optreden. Met trots presenteren wij u het Amsterdam Wind Quintet. Aanvang van het lunchconcert is 11:00 uur, inloop vanaf 10:30 uur. Het programma voorziet een kleine pauze, het optreden eindigt rond 12:45 uur. Voor meer informatie over de musici en het programma verwijzen wij u graag naar onze website www.oltn.nl en www.amsterdamwindquintet.nl Open Luchttheater, Sprengepad 1 in Nispen.

 

Dans- muziekmiddag

13:00 | Buurthuis Keijenburg

Zondag 11 september is er weer een dans-muziek middag bij Buurthuis Keijenburg.Deze middag wordt muzikaal verzorgd door duo Eradic van 13.00 tot 17.00 uur, gratis entree.

  

Cultuur-historische fietstocht

13:00 | De Gouden Leeuw

De jaarlijkse fietstocht van onze heemkundekring zal gehouden worden op zondag 11 september. Met deze activiteit wordt aansluiting gevonden bij het driejaarlijkse culturele evenement Nispen Inspireert! en de landelijke Open Monumentendag. Tevens vindt op deze dag de inwijding plaats van de gerenoveerde veldkapel aan de Kerkweg. Er is weer een fraaie route uitgezet van ongeveer 35 km die op eigen gelegenheid gereden wordt. Inschrijven kan op de dag zelf van 13.00 - 14.00 uur bij café De Gouden Leeuw op het Kerkplein in Nispen. De deelnamekosten bedragen € 3. Bij de prijs zijn inbegrepen de routebeschrijving en een consumptie.

 

Buurthuis keijenburg danst

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Er wordt gedanst in Buurthuis Keijenburg! Zondagmiddag 11 september a.s. kun je tussen 13.30 en 17.30 uur komen dansen in Buurthuis Keijenburg. De dansmiddag word je gratis aangeboden. Foto's van de eerste editie zijn nog terug te zien op de facebookpagina van buurthuis Keijenburg. Contactgegevens: Buurthuis Keijenburg: Pascale van Zuilen pascale@buurthuiskeijenburg.nl Telefoon: 0165 535 439.

 

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 11 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 13.45 uur. De zaal is vanaf 13.00 uur open.[n]