John en Mark de Nijs staan met team Winebizz klaar voor de toekomst.
John en Mark de Nijs staan met team Winebizz klaar voor de toekomst. Foto: Els Rommers

Winebizz in een prachtig nieuw jasje gestoken

ROOSENDAAL – Winebizz is verhuisd van de Raadhuisstraat naar een gloednieuw pand in de Nispensestraat, vlak bij de Watertoren. “Hier is meer ruimte, kunnen onze klanten op eigen terrein parkeren én hebben we een sfeervol proeflokaal, inclusief keuken”, aldus trotse eigenaar John de Nijs. Daarmee zet hij vol in op de toekomst, samen met zoon Mark die in de voetsporen van zijn vader treedt.


DOOR ELS ROMMERS


Stel een vraag over wijn en Johns ogen beginnen acuut te stralen. Op zijn 16e nam hij zijn eerste slok. “Het was een rode wijn die ik dronk bij een vriendinnetje thuis”, weet John nog goed. “De combinatie met kaas: heerlijk! De liefde voor dat ene meisje doofde, maar de liefde voor wijn bleef. Als twintiger werd die zelfs aangewakkerd toen ik wijnreizen ging maken. Ik ontdekte dat biologie en aardrijkskunde, vakken die altijd al mijn interesse hadden, bij uitstek in wijnen samenkomen. Wat is de invloed van warme en koude luchtstromen en van kalk in de bodem bijvoorbeeld? Ik wil begrijpen hoe wijnen in elkaar steken en hoe die evenredig evolueren met de klimaatverandering.”


Met zorg geselecteerd

John volgde diverse (inter)nationale wijnopleidingen en geeft tegenwoordig zelf les. Zijn eerste fysieke winkel was in de Heerma van Vosstraat, daarna bracht hij Winebizz naar het centrum van zijn geboortestad. "Wijn huisvest een schat aan informatie; wat is de herkomst, de teeltwijze, bij welke gerechten past die het beste, enzovoorts. Er is steeds meer aandacht voor wijn-spijscombinaties. Logisch ook; bij goed eten hoort toch een goede wijn? Wij kennen alle wijnen in onze winkel en selecteren zorgvuldig de wijnboeren met wie we samenwerken. Stuk voor stuk zijn dat eerlijke, bescheiden mensen met passie voor hun vak, wat je terug proeft in hun producten. Dat die in onze winkel liggen, voegt echt iets toe aan Roosendaal. En sinds we aangesloten zijn bij Gastrovino verkopen we tevens exclusieve wijnen die je nergens anders in de regio vindt.


Wijn vertelt een verhaal

Naast het nieuwe pand met haar faciliteiten, doet ook de intrede van zoon Mark een frisse wind waaien door Winebizz. Met zijn 26 jaar vertegenwoordigt hij de jongere generatie die van wijn houdt. “Ik ben me erg bewust van de kracht van internet en social media en daar zijn onze activiteiten dan ook op terug te vinden, maar wijn is en blijft een beleving”, pleit Mark. “Kom dus vooral naar onze winkel en laat je verrassen door het aanbod en de bijzondere verhalen erachter.”