Burendag Fortuinstraat en omgeving

ROOSENDAAL - Op zaterdag 24 september is het weer landelijke Burendag. Het Buurt Preventie Team Fortuinstraat en omgeving, doet dit jaar ook weer mee met twee activiteiten. 


Om 10.30 uur komen we samen op de speelplaats in de Fortuinstraat tussen nr 1D en 1. Vrijwilligers uit de buurt gaan na de koffie met koek samen aan de slag om Blauwe Regens te planten bij de bewoners die zich daar voor hebben opgegeven. 

Voor de Coronacrisis zijn er 22 Blauwe Regens geplant in de Fortuinstraat en een paar in de rest van ons BPT gebied. 

Dit jaar zijn er weer acht planten aangevraagd. 

Wij willen graag gezellige groene straten. Deze zomer groeiden en bloeiden de Blauwe Regens volop.

Door het mooie effect zijn bewoners zelf ook aan de slag gegaan met uitbreiding van de geveltuintjes. Zo waren er volop bloeiende planten te zien deze zomer waaronder veel stokrozen. Hierdoor worden buurtbewoners ook gestimuleerd hun stoepje schoon en netjes te houden. 


Buurt Preventie Team

Met het BPT proberen we veel te doen aan het afval en rattenprobleem en het onderhoud van de straat en het kleine stukje Vrouwenhof.

We geven twee keer per maand een Nieuwsbrief uit die we huis aan huis verspreiden. 

We hebben een waarschuwings app en een babble app om zo de bewoners betrokken en oplettend te houden. 


Middagprogramma

Het middagprogramma start om 15.00 uur in het korte stukje aan de Dr. Heijptstraat. 

De straat is daar gedeeltelijk afgesloten. 

Er hebben zich ongeveer 60 buren opgegeven om naar deze gezellige middag te komen. Iedereen brengt zijn eigen glas en drankje mee. Het BPT zorgt voor volop hapjes en lekkers voor iedereen. 


Thema

Thema’s deze middag zijn de saamhorigheid bevorderen, nieuwe vrijwilligers werven voor verschillende activiteiten van het BPT en praten over de actuele problemen in onze buurt en wat we daar aan kunnen doen. 

Maar het allerbelangrijkste deze middag is natuurlijk een gezellig feestje om te vieren dat we in een prachtig stukje Roosendaal wonen.[n]