Luna Besters en Emely Traas
Luna Besters en Emely Traas Foto: Trainster

Prijzen voor turnsters Dynamo op internationale wedstrijd

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 19 november hebben 4 turnsters van de A-selectie van Dynamo Roosendaal deelgenomen aan de TTW teamcup 2022, een internationale wedstrijd in het verre Hoogwoud.

Luna en Emely

Luna Besters en Emely Traas, turnend in niveau 1, mochten al vroeg uit de veren om na 2 uur rijden te mogen starten op balk. Emely had een moeizame start, balk ging niet helemaal als gepland. Ze kon zich herpakken en turnde een mooie vloer, sprong voor het eerst tsukahara en ook haar brug was erg netjes. Luna had een goede start op balk, geen vallen en een gelukte acrobatische serie. Op vloer kwam haar eerste serie er niet helemaal lekker uit, maar dat was dan wel het enige puntje van verbetering. Ook zij sprong voor het eerst tsukahara en brug gaat steeds beter. Individueel voor beiden een heel mooi resultaat. Emely werd 1e en Luna 3e, met maar een puntenverschil van minder dan 0,1 en met een deelnemersveld van maar liefst 28 turnsters!! Om een team te kunnen vormen hadden we 3 turnsters nodig, maar ze mochten aansluiten bij het tweede team van Topturnen West. Met dit team werden ze ook nog keurig 2e.

Naomi en Bryanna

In de tweede ronde mochten Naomi Govaers en Bryanna van Bodegraven hun wedstrijd turnen. Naomi en Bryanna turnen in de jeugd eredivisie. Na groot inturnen, startten ze netjes op vloer. Bryanna turnde een hele nette wedstrijd, waarbij vooral brug er echt uitsprong, een hele strakke oefening. Naomi turnde vloer en sprong keurig. Op brug en balk had ze wat meer moeite vandaag. Bryanna werd uiteindelijk op sprong en brug eerste en met haar mixed team 2e. Naomi pakte net naast een prijs op vloer, ze werd daar tweede. Met haar team werd ze 4e.

Er werd geen allround medaille uitgereikt, maar wel leuk om te vermelden dat Bryanna ook allround eerste was en Naomi eindigde op een mooie vijfde plaats.

Programma

Volgende week mag een deel van de A selectie de eerste kwalificatie van het NK teams turnen in Winterswijk.