Vrijwilligers maken patiënten ook wegwijs in het portaal van de huisarts.
Vrijwilligers maken patiënten ook wegwijs in het portaal van de huisarts. Foto: Bravis Ziekenhuis

Bravis DigiTuin open voor patiënten huisartsen HCWB

ROOSENDAAL - De DigiTuin van het Bravis ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie West-Brabant zijn een samenwerking aangegaan. In de DigiTuin begeleiden vrijwilligers de patiënten van Bravis onder andere bij het inloggen in het patiëntendossier MijnBravis. Deze ondersteuning is tijdelijk uitgebreid. Tot aan de kerst kunnen patiënten van HCWB-huisartsen ook in de DigiTuin terecht met vragen over het portaal van de huisarts.


Het doel van deze samenwerking is om patiënten die minder digitaalvaardig zijn optimaal te ondersteunen om zowel het portaal van het ziekenhuis als van de huisarts actief te gebruiken. Deze samenwerking is ook bedoeld om het gebruik van alle digitale mogelijkheden die er op dit moment zijn uit te breiden. Daarbij is van belang dat (basale) ICT-problematiek op de juiste plek terecht komt, waar voldoende ondersteuning en tijd is om een patiënt te helpen met een digitaal vraagstuk.


Voor wie is de samenwerking bedoeld?
Huisartsen kunnen hun patiënten naar de DigiTuin verwijzen als zij technische problemen hebben met het gebruik van de twee patiëntenportalen die gebruikt worden in de regio. Het gaat specifiek om UwZorgOnline en MijnGezondheid.NET (MGn). Patiënten met een smartphone, waarop zij e-mail kunnen lezen, zijn van harte welkom in de DigiTuin. Daarnaast is het belangrijk dat zij in het bezit zijn van en toegang hebben tot hun DigiD-account. Heeft de patiënt geen digitale vaardigheden, maar is er een mantelzorger, dan helpen de vrijwilligers ook met inloggen in het patiëntenportaal en met zogenaamde ‘E-health toepassingen’.


Wat zijn de openingstijden?
De DigiTuin in Roosendaal is geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. In Bergen op Zoom van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.30 uur. Tevens kunnen patiënten telefonisch contact opnemen met de DigiTuin.
Check altijd even www.bravisziekenhuis.nl en zoek op openingstijden DigiTuin. Het kan voorkomen dat de DigiTuin is gesloten doordat de vrijwilligers verhinderd zijn.


Waar kan ik de DigiTuin vinden?

DigiTuin Roosendaal: in de centrale hal, routenummer 93, tegenover het Patiënten Service Bureau. Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden via nummer 088-7068683.

DigiTuin Bergen op Zoom: in de centrale hal, routenummer 78, tegenover Bravis Plaza.

Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 088-7066588.[n]