Avondkerstloop in versierd en verlicht Nispen

NISPEN - 17 december barst het spektakel weer los in Nispen. Na 2 jaar geen Avondkerstloop vindt eindelijk de 9e editie van de Avondkerstloop in Nispen plaats. 


De organisatie blikt vooruit op dit jaar en hoopt op een record aantal deelnemers die net voor de kerstdagen de hardloopschoenen nog uit de kast willen halen. De kersttruien al uit de kast, de sjaals 3 keer omgeslagen en de kerstboodschappen al gedaan, maar eerst nog even naar Nispen voor de prachtige avondkerstloop.


Wandeltocht

Specifiek gericht op de niet hardlopers is er een Wandeltocht, in en rond Nispen, uitgezet. De wandeltocht start tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Via de kerktoren de kerk inlopend kun je je inschrijven voor de speciale kerstwandelingen. Er kan gekozen worden voor een route van 5 of 10 km in en rond het in duister vallend Nispen. Zorg dus ook voor wat verlichting en stevige wandelschoenen.


800 meter, 1600 meter, 5km en 10 km

Vervolgens starten de kinderen van 6 t/m 9 jaar, na een prachtige warming-up op het kerkplein, om 18.00 uur vanuit de kerk voor de ronde van 800 meter. Uiteraard gaat dit weer gepaard met luid gejuich van de toeschouwers die in grote getalen zijn gekomen voor dit prachtige evenement. De dorpskern, die weer in vuur en vlam staat door o.a. de brandende kaarsjes langs het parcours, zal rond 18.15 uur getrotseerd worden door de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Zij lopen een afstand van 1600 meter.

Niet alleen het lopen is belangrijk. Ook de saamhorigheid en sfeer in ons Nispen is heel erg belangrijk. Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 km door straten van de Heerlijckheid Nispen. 2 Ronden van 2,5 km zullen worden afgelegd. Met muzikale ondersteuning onderweg worden ze begeleid en kan iedereen in zijn eigen tempo genieten in de mooi verlichte straten. Om 19.30 uur zal de kerk weer vol staan met deelnemers die dan gaan vertrekken voor hun uitdaging van 10 km. 


Inschrijven

De organisatie heeft hun uiterste best gedaan om iedereen een geweldige sportieve avond te bezorgen. Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven. Ga snel naar www.avondkerstloop.nl De Avondkerstloop is onder auspiciƫn van de KNAU en onder begeleiding van Thor.[n]