Cursus Digisterker in de
bibliotheek Roosendaal

ROOSENDAAL - In de bibliotheek in Roosendaal start op woensdag 30 november de cursus Digisterker waarbij deelnemers leren omgaan met de websites van de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe je huurtoeslag moet aanvragen, hoe je een verhuizing doorgeeft of hoe je informatie aanvraagt over de opbouw van de AOW.


Veel mensen weten niet hoe ze dit kunnen aanvragen of vinden dat moeilijk om te doen. Daarom biedt de bibliotheek deze speciale internetcursus Digisterker: werken met de digitale overheid aan.

In vier bijeenkomsten maak je kennis met het werken met de digitale overheid. Je leert handige informatie te vinden en je leert hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. 

Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. 

Verder leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD moet gebruiken.


Alle inwoners van Roosendaal
De gratis cursus is voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal die al met internet kunnen omgaan. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek ben je van harte welkom.

De cursus bestaat uit vier lessen en wordt gegeven op: woensdag 30 november; woensdag 7 december; woensdag 14 december en woensdag 19 december van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek in Roosendaal, Markt 54a. 


Aanmelden

Aanmelden kan via www.bibliotheekwb.nl/cursusdigisterker Of bel naar 06-18 05 22 48.[n]