Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter herdenking van RBC's overleden erelid Noud Bominaar. Foto: Arthur Verbraak

RBC pakt periodetitel

ROOSENDAAL - RBC heeft zondagmiddag de periodetitel gepakt in Zevenbergen.

Op bezoek bij Virtus was het al snel duidelijk dat de Roosendaalse ploeg een maatje te groot was, maar het was wel afhankelijk wat VFC zou doen vanmiddag, aangezien zij op dat moment koploper waren. De club uit Vlaardingen verloor van Beek Vooruit (1-4) en winst van RBC zorgde daardoor niet alleen voor een periodekampioenschap, maar ook dat het weer koploper is van de Zondag Tweede Klasse C. RBC won het duel tegen Virtus met 2-7. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor het overleden erelid van RBC, Noud Bominaar. RBC begon voortvarend aan het duel en stond binnen een mum van tijd met 0-2 voor. De eerste goal kwam na een versnelling aan de zijlijn van Assim Said die De Bonte wist te bereiken. Die laatste pakte de lage voorzet net na de stuit en schoot prachtig raak. Daarna was het de beurt aan Jay-Jay Meierdres die bijna vanaf de middenlijn zijn directe tegenstander voorbij snelde, een kapbeweging maakte in het zestienmeter gebied en hard in de korte hoek de tussenstand verdubbelde. Er leek een grote afstraffing op de loer te liggen voor de thuisploeg, maar plots kwam Virtus weer terug in de wedstrijd. "We waren te slordig op dat moment, de restverdediging klopte niet. Zij speelden met vijf man op het middenveld, dus dat moesten we even rechtzetten." Dat leverde al snel weer de 1-3 op. De Bonte werkte als bliksemafleider bij de eerste paal waarna Tarfit bij de tweede paal zijn eerste competitietreffer van het seizoen kon aantekenen. Vlak na de aftrap was het 1-4, toen De Bonte opnieuw tot scoren kwam. Na de 1-4 reeg RBC de kansen aaneen. Het was uiteindelijk Virtus dat terug in de wedstrijd kwam. Een schot van afstand werd strak in de verre beneden hoek gepromoveerd tot doelpunt. Na de rust was het eerst aanvalsgevaar van Virtus, maar Deleij redde knap op een vrije trap van de thuisploeg.

Daarna was RBC wel trefzeker vanuit een standaardsituatie. Perry Bierkens kopte raak uit een vrije trap van Meierdres. Pennings wisselde daarna enkele spelers. Anass el Gamali kwam erin, evenals Mitchell Schilperoord. Die eerste had niet lang nodig om zichzelf opnieuw op het scorebord te brengen. Een voorzet van Tarfit werd door El Gamali tegen de touwen geknikt. Vlak na de aftrap leverde hij de assist voor de goal van Echambit, 2-7.[n]