Team B: Dewi, Iris, Jada, Sterre en Renate
Team B: Dewi, Iris, Jada, Sterre en Renate Foto: Loïs Hartog

Goud voor bovenbouw teams A-selectie Dynamo

ROOSENDAAL - Zaterdag 26 november reisden de turnsters en trainster van de A-selectie af naar Winterswijk voor de eerste kwalificatie van het NK teams.

 

In wedstrijd 3 mocht team supplement B, bestaande uit Renate Wijnbeek- van ‘t Hof, Dewi Govaers, Iris van der Kloot, Sterre Holterman en Jada Wessels het beste van zichzelf laten zien. 


Er werd netjes geturnd met een goede teamspirit. Hier en daar nog wel een foutje, maar het leuke aan de kwalificatie is dat er 3 turnsters per toestel turnen en dat de beste 2 scores tellen. 


Ze begonnen aan balk. Dewi opende met een nette oefening. Achteraf bleek dit het hoogste punt van de baan deze ronde. Een prima start dus. Ook Renate wist haar oefening zonder grote fouten af te werken. Op vloer werden door Renate, Sterre en Dewi ook keurige oefeningen neergezet. 


Op sprong zorgden Jada en Iris voor een mooie sprong. Op brug waren het dan weer Sterre en Renate die mooie scores wisten neer te zetten. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en team B heeft geen enkele val meegenomen in de totaalscore. Na een spannende wedstrijd werden ze met 0,050 op de nummer 2 knap 1ste.


In wedstrijd 4 mocht team supplement A bestaande uit Manouk Haast, Esmee Kools, Joany van Bodegraven, Bryanna van Bodegraven en Naomi Govaers vol aan de bak. 


Ook in deze wedstrijd werd er gestart op balk. Manouk gaf net als Dewi het goede voorbeeld. Een strakke oefening die vlot geturnd werd. Joany trok de lijn door en zette een stabiele oefening neer. Op vloer straalden Naomi en Joany. Op sprong waren het Manouk en Esmee die de hoogste scores neerzetten. Dan naar brug. 


Daar hadden Esmee en Joany de taak om een foutloze oefening neer te zetten zodat Bryanna de kans kreeg om eens wat nieuws te proberen. Bryanna ging voor de zolendraai voorover. Dit bleek echter nog te vroeg om op wedstrijd te turnen. Ze heeft de rest van haar oefening wel mooi uitgeturnd. Hiermee mocht ook team A plaats nemen op het hoogste schavot.


Dat hebben de turnsters schitterend gedaan wetende dat 4 turnsters een supplement hoger turnen dan dat ze individueel moeten doen. Ook hebben we 5 jeugdturnsters die daar mooi meedraaien tussen al die senioren. Gefeliciteerd allemaal! 


Op zondag mocht Renate terug naar de hal voor haar eerste kwalificatie bij de senioren supplement B (tweede divisie) aangezien Winterswijk niet echt in de buurt ligt hebben zowel Renate als trainster Lieve besloten om te blijven overnachten in de buurt van de wedstrijd. 


Waar het zaterdag nog goed ging op balk en vloer moest Renate zondag de balk twee keer verlaten en had ze een val op vloer met haar laatste acrobatische serie. Sprong en brug waren goed, hiermee wist Renate de schade nog enigszins te beperken, ze werd deze dag tiende. 


Uiteraard baalde Renate van deze kwalificatie wedstrijd maar er komen nog twee momenten waarop ze kan laten zien wat ze kan. Op naar het volgende kwalificatie moment.[n]