Woensdag 30 november

Yoga-meditatieles

9:30 | Pius X

‘Bewegen om bewogen te worden’. Elements is vrij gebaseerd op Integrale Yoga. Een combinatie van milde yoga, geleide meditatie, mantra’s en bewegen op muziek. Afgestemd op de wens van de groep en binnen je eigen vermogen, wordt je geïnspireerd met een combinatie van houdingen, technieken en Mindfulness om je lichaam en geest een te maken en rust te brengen. Meld je ook aan! Woensdag 30 november van 9.30-11.00 uur, Pius X, Edisonstraat 55, 4702 NB Roosendaal. Aanmelden: fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of 06-12674902.

 

Voorleesuurtje | Samen Sinterklaasverhalen lezen

14:00 | Bagels & Beans

De leukste tijd van het jaar is aangebroken: het Sinterklaasfeest! Daarom kun je op 30 november bij de Bagels & Beans in Roosendaal luisteren naar de allermooiste Sinterklaasverhalen, voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Leuk voor jong en oud. Aanmelden is niet nodig. Woensdag 30 november van 14.00-15.00 uur in Bagels & Beans (Roselaar 39A, Roosendaal).


Donderdag 1 december

Parkinson Café: Decembermaand feestmaand

14:00 | Dorpshuis De Schalm

Op donderdag 1 december is er weer een nieuw Parkinson Café West-Brabant. Dit keer behandelen we het onderwerp: Decembermaand feestmaand. We gaan samen voor een informele gezellige middag met muziek en ontspanning, onder het genot van een hapje en een drankje. Het Parkinson Café West-Brabant vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur.

 

Lezing Maurits Kaptein

19:30 | Bibliotheek West-Brabant

Prof. dr. Maurits Kaptein is schrijver van het boek ’Hallo Wereld, Hallo Computer’. Hij weet als geen ander hoe computersystemen werken, waar we voor moeten waken en welke kansen het biedt. Op donderdag 1 december geeft hij een lezing in de bibliotheek van Roosendaal en trekt hij een interessant boek open over de ontwikkeling van de hedendaagse computers en alle mogelijkheden die ze bieden. Gratis aanmelden voor de lezing via www.bibliotheekwb.nl/mauritskaptein. Aanvang 19.30-21.00 uur in bibliotheek van Roosendaal (Markt 54a) en online.

 

Expositie van het werk van Bart Backx

10:00 | Kruiskerk

Bart Backx was een kunstenaar en landschapsschilder. Bart kon ook uren bezig zijn met het bestuderen van bomen- en bladstructuren en het vormgeven hiervan in zijn schilderijen en pastels. Dit heeft hij op een prachtige wijze, keer op keer weten te realiseren. Bart heeft gedurende zijn leven nooit geëxposeerd. Zijn bescheiden oeuvre werd echter altijd zeer gewaardeerd binnen de familie en vriendenkring. Dit heeft geresulteerd in deze overzichtsexpositie. Expositie 1 december t/m 27 februari in De Kruiskerk, Sint Lucasplein 1, Westrand, Roosendaal. Open op dinsdag van 10.00 tot 14.00u tijdens de koffieochtenden; na de dienst op zondag om 11.00u tot 12.30u, of op afspraak (Janny Reitsma, tel. 0165 549724, gertreitsma@planet.nl) Meer informatie: Jeroen Backx, jmjbackx@gmail.com of (nog in ontwikkeling) www.bartbackx.nl.


Bingo

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 1 december wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Zaterdag 3 december

Inzameling bij de St. Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 3 december houden we van 10.00 tot 12.00 uur weer de maandelijkse inzameling van kleding en schoenen voor Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Ook kunt u spullen aanleveren voor de snuffelmarkt en de boeken- en platenmarkt, alles bij de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 4 te Roosendaal. Vanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!

 

Kerstconcert in de Schuurkapel

15:00 | Tolbergse Schuurkapel

Saxofonist Peter den Otter en zangeres Henny Salamony nodigen je uit voor hun kerstconcert in de Tolbergse Schuurkapel. Zij presenteren hun eigen kerstliedjes en bekende kerstnummers. Medewerking wordt verleend door het Ripieno Saxofoon Kwartet, Kees Pot, keyboard, Tonny Dengkeng, gitaar en Jerry Hetharie, zang. Kerst is een tijd van delen en geven, daarom hebben zij ervoor gekozen dat dit kerstconcert in het teken staat van de stichting MAMAS. De MAMAS ontfermen zich over de meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Het concert vindt plaats op 3 december in de Tolbergse Schuurkapel, Damastberg 108, Roosendaal, aanvang 15.00 uur. Toegang gratis.

 

Zondag 4 december

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondag 4 december wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Zaal open om 13.00 uur.

 

Filmmiddag

14:00 | Dorpshuis De Schalm

Op zondag 4 december is er weer een inloopmiddag in Dorpshuis De Schalm in Heerle. We gaan dan weer naar een bijzondere film kijken, een nostalgische Nederlandse Sinterklaasfilm (in zwart-wit!). Inloop vanaf 13.30 uur, film start om 14.00 uur. Toegang gratis.

 

Maandag 5 december

Soepmaaltijd in de Kruiskerk

18:00 | Kruiskerk

Op maandag 5 december houden PGR en parochie een soepmaaltijd in de Kruiskerk, Lucasplein 1 Roosendaal. Aanvang van 18.00 tot 19.00 uur. Het goede doel is: “Wij willen delen”. Vrije inloop.

 

Dinsdag 6 december

Humanitas Taalcafé

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Elke dinsdagmiddag organiseert Humanitas het Taalcafé van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal. Zowel mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en die dit graag oefenen, als Nederlanders die het leuk vinden om in gesprek te gaan met de eerste groep, zijn van harte welkom. Er zijn ook (taal-)spelletjes beschikbaar voor wie dat leuk vindt.

 

Woensdag 7 december

Omgaan met verbale agressie, training

19:00 | Buurthuis Keijenburg

Verbale agressie is wanneer je aangevallen wordt met taal, die gepaard gaat met boosheid. Voorbeelden zijn uitschelden, schreeuwen of heel fel in discussie gaan. Het reageren op dergelijke agressieve uitingen kan worden bemoeilijkt omdat de agressie invloed heeft op onze lichaamsfuncties zoals denken, spreken en doen. Daarom behandelen we deze onderdelen in de workshop om je handvaten te geven om in voorkomende gevallen met verbale agressie om te gaan. Woensdag 7 december van 19.00-21.30 uur in Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70. Aanmelden: www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3919 of bel 0165 440244 / mail info@roosendaalvoorelkaar.nl