Afbeelding
Foto: Stockfoto

Culinaire tocht door Roosendaal is een unieke en exclusieve ervaring

ROOSENDAAL - Een gezellige namiddag met culinaire gerechten, bijpassende drankjes en een exclusieve goodiebag, de culinaire tocht door Roosendaal beloofd een zeer speciale beleving te worden. Als onderdeel van het Hartverwarmend Festival is de tocht een unieke ervaring die ook nog eens draait om het verbinden van de stad. 


“Het feestje begint al bij het bestellen van de tickets,” aldus Jody Mekes. De eigenaresse van restaurant Sistermans én hoofdorganisatie van de culinaire tocht legt uit hoe de voorpret thuis al start. “Je krijgt de tickets thuis gestuurd, in een goudkleurige envelop met glitters en alles er op aan. Het straalt echt exclusiviteit uit.”


Op zondag 11 december kunnen deelnemers tussen 14:00 uur en 17:30 uur genieten van een culinaire tocht door de Roosendaalse stad. Tijdens de wandeling komen ze langs vier verschillende restaurants: Bistro Canelle, Fratino, Restaurant 1857 en Restaurant Sistermans. Bij elke stop krijgen deelnemers een culinair gerecht met een bijpassend drankje. Ook onderweg zal het aangenaam zijn, gedurende de route zijn namelijk culturele verrassingen verspreid, verzorgd door Driemaal Plankenkoorts. Om het feest helemaal compleet te maken wordt er in Theater De Kring een speciaal optreden georganiseerd. 


Volgens Jody is het een uniek evenement dat men niet mag missen. “Bovendien is het erg exclusief. Er zijn maar honderd kaarten beschikbaar voor een heel bijzondere beleving” Dat het een bijzondere namiddag wordt is volgens de organisator wel duidelijk. “Je krijgt nu echt de kans om bij alle restaurants binnen te kijken. En deelnemers krijgen een exclusieve Goodiebag mee naar huis. Deze is goed gevuld met enkel lokale verrassingen. Zo zitten er bonbons en andere kleinigheidjes in. En ze maken kans op grote prijzen ter waarde van honderden euro’s.”


De culinaire tocht is onderdeel van het Hartverwarmend Festival en ook dat is te merken. “Met deze tocht verbinden we niet alleen restaurants met elkaar, maar ook de deelnemers.” Jody legt uit dat er kleine groepjes gevormd worden waarmee de tocht gelopen wordt. “De opbrengst van het evenement gaat ten goede aan de wensboom. Met het geld laten we namelijk wensen van kinderen ook daadwerkelijk uitkomen. Het is dan écht een hartverwarmend evenement.”[n]