Met de zaag aan het werk
Met de zaag aan het werk Foto: Foto; Gerard Machielse

Jeugd natuur Groep help de Nieuwe Wereld een handje

WOUWSE PLANTAGE - Op zaterdag 26 november verzamelden zich een aantal kinderen bij de voetbal van Wouwse Plantage, met enkele ouders. Hier werden ze opgewacht door de leiding van Jeugd natuur Groep.


Op de aanhanger werd voorzichtig met de kinderen en een ouder naar het bos van de nieuwe wereld gereden. Hier werden we opgewacht door de coördinator onderhoud van de Nieuwe Wereld: Peter van de Sanden. Peter gaf aan wat het doel van de middag was, overhangende takken van bomen wegzagen en snoeien om te voorkomen dat de aangrenzende boer er last van had bij het rooien van de aangeplante mais. Na instructies en het verkrijgen van de handzagen en de snoeischaren konden kinderen en ouders aan het werk. Alle omgezaagde takken aan de rand van het bos konden direct verder het bos in gesleept worden om op die manier een schuilplaats te maken voor de kleine dieren, zogenaamd klein wild bijvoorbeeld konijnen en hazen maar ook veldmuisjes en vogeltjes.

Grotere bomen werden eerst ontdaan van de takken met een snoeischaar, daarna kon dit weer in het bos gesleept worden. Na al dat zagen, knippen en slepen waren de kinderen toch wel wat moe en was het tijd voor, je raad het de chocolademelk. Met natuurlijk een lekkere koek, voor de ouders was er koffie of thee.

De versnaperingen werden smaakvol genuttigd, weer op krachten gekomen werd er nog een half uurtje gezaagd en gesleept aan de omgezaagde bomen. Daarna werd alles netjes opgeruimd.

Op deze manier werd de middag voldaan afgesloten door de kinderen en ouders.

Dankjewel aan Peter van de Sanden van de Nieuwe Wereld voor de coördinatie van deze activiteit en aan Theo voor de chocomelk, als afsluiter kreeg Peter een welgemeend applaus van de aanwezigen. En kon ieder weer huiswaarts.


Komende activiteit

Volgende activiteit is op 10 december vanaf 13.30 in de kantine van de voetbal van Wouwse Plantage. We gaan dan iets maken voor de vogels zodat onze gevleugelde vrienden iets gemakkelijker de winter door kunnen komen. We spelen ook een bosspel dus wees erbij.

Wil je iets leren over de natuur en hou je van een maandelijks uitje, geef je dan op bij de Jeugd Natuur Groep via: jeugdnatuurgroep@gmail.com hier krijg je alle info over de activiteiten.[n]