Jimmy van Nieuwenhuijzen (Kruiningen) in duel met Delano Westerink
Jimmy van Nieuwenhuijzen (Kruiningen) in duel met Delano Westerink Foto: F. van Pagee

Fc De Westhoek bezorgt Kruiningen eerste verliespunten

Sport en vereniging

KRUININGEN - Door de nog altijd hoge besmettingen twee afgelastingen, de duels tussen WIK’57 en Rillandia, Smerdiek tegen Sc Waarde om deze reden afgelast. Daarbij kwam nog het plotselinge overlijden van oud-voorzitter Jan Lobbezoo voor Sc Waarde, hierdoor werd er op sportpark ‘Keizershoofd’ helemaal niet gespeeld. Voor Krabbendijke, Wemeldinge en Kapelle geen inhaalwedstrijd, dus bleven er nog drie wedstrijden over. 

Fc De Westhoek’20 - Kruiningen 1-1 (Thomas Paauwe 0-1, Niels Boone 1-1) 

Fc De Westhoek was getergd door de euforie langs de lijn in de wedstrijd tegen S.P.S., door het gelijke spel pakte Kruiningen de 1e periode zonder zelf te spelen. Fc De Westhoek zag zichzelf vooraf aan de competitie als één van de titelkandidaten, de uitgelezen kans om afgelopen zaterdag revanche te nemen op deze uitingen die overigens wel als  begripvol werden opgenomen. In een niet al te beste wedstrijd genoot de thuisclub de betere kansen in de eerst helft, ook leek Gijs van Duijvenbode de openingstreffer te maken. Het bekende vlagsignaal vanwege buitenspel redde Kruiningen voor een achterstand. En dan komt de wedstrijd pas echt los in het laatste kwart, scoort Thomas Paauwe de 0-1 en lijkt het geluk van een toekomstig kampioen hun toegedeeld. Niet voor lang, niet veel later was het Niels Boone met de gelijkmaker (1-1). Laatstgenoemde had zich als invallers spreekwoordelijk ‘onsterfelijk kunnen maken’ door zijn tweede te maken, van dichtbij de rebound in het zijnet geschoten. De strijdbijl werd als vanouds in de kantine begraven, supporters en toeschouwers weer welkom na lange tijd. Zo blijft Kruiningen ongeslagen maar leed het twee verliespunten door de treffer van Niels Boone, hiermee konden beide selecties wel leven.

Brouwershaven - Hansweertse Boys 1-1 (Cartsen Duernholz 0-1, Robin van Maurik 1-1) 

Een wedstrijd die door voor beiden een driepunter had op kunnen leveren, de thuisclub het betere spel maar al vroeg de voorsprong voor Hansweertse Boys die deze over de streep leken te trekken. Carsten Duernholz de maker van de 0-1 met Robin van Maurik die voor een late gelijkmaker zorgde. Daar bleef het bij en moesten beiden genoegen nemen met een punt. Hansweerts Boys heksluiter-af nu op een voorlaatste positie, Sc Stavenisse op een gelijk aantal punten (8) met een minder doelsaldo van positie gewisseld met de Reimerswaalse voetbalvereniging. 

Yerseke - V.V.G.Z. 2-2 (Eys Murre 1-0, Koen Kuipers 1-1, Arjen Dingemanse 2-1 en Jaap Swank 2-2) 

Een duel dat voor beide de winst op had kunnen leveren, de koploper in de 2e klasse A kreeg weerstand geboden door het vlaggenschip van Yerseke. Tot tweemaal toe genoten ook zij de voorsprong maar toonden de bezoekers veerkracht, waar beiden kansen genoten op de winnende treffer bleef deze uit. Yerseke nu op een derde positie met 3 punten achterstand op V.V.G.Z. dat met 20 behaalde punten de lijstaanvoeder is. M.Z.C.’11 op een tweede positie met 19 punten. 

Een overzicht van de topscorerlijst volgt komende week, afwachten is weer welke duels doorgaan.