Afbeelding

Crisiskaart helpt in geval van nood

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Inwoners van de gemeente Reimerswaal kunnen met hulp van stichting Hersteltalent gratis een crisiskaart maken. Die geeft naasten en omstanders in geval van nood informatie over de houder van de pas.

Sinds 1 januari biedt Stichting Hersteltalent de crisiskaart, ook wel hulpkaart, aan in opdracht van de gemeente Reimerswaal. ‘Hersteltalent is een organisatie die mensen ondersteunt bij het vinden van hun unieke betekenis’, aldus de gemeente Reimerswaal. ‘Dit doen de consulenten op basis van ervaringskennis. Alle mensen die bij Hersteltalent werken hebben zelf ervaring met een herstelproces na ingewikkelde levensomstandigheden en zijn opgeleid om deze ervaring deskundig in te zetten.’ Een hulpkaart is een kaartje op bankpasformaat. Hierop staat beschreven hoe iemand benaderd wil worden en wie er gebeld moet worden wanneer de kaarthouder dat zelf niet meer weet of in de war is. De houder bepaalt zelf wat en wie er op de kaart komen te staan. Een hulpkaart kan nuttig zijn als de houder bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten krijgt. ‘Voor naasten en omstanders kan een crisiskaart ondersteunend zijn, omdat het richting geeft aan hoe ze het beste kunnen helpen.’ De consulent die helpt bij het maken van de kaart, draagt er zelf ook eentje bij zich.
Meer informatie opvragen en aanmelden kan door te mailen naar crisiskaart@hersteltalent.nl of te bellen naar 06-41601580.