Invaller Rick Kramer in actie die Jari Christiaanse afloste.
Invaller Rick Kramer in actie die Jari Christiaanse afloste. Foto: F. van Pagee

Yerseke hard onderuit in Numansdorp

Sport en vereniging

Een speelronde waarin alleen Krabbendijke niet actie kwam, Yerseke hard onderuit ging in Numansdorp. Koploper Kruiningen goed weg kwam, Sc Waarde misschien wel meer had verdiend. Hansweertse Boys en Rillandia ruim verloren, Kapelle goede zaken deed en Wemeldinge het buitenshuis een gelijkspel boekt tegen Wolfaartsdijk. 

NSVV-Yerseke 4-0
(Jasper Huisman 1-0, Gijs van de Zande 2-0 en 4-0, Sjoerd Hofstede 3-0). Een ‘offday’, nagenoeg niets lukte waar de tegenstander nog niet eens groots speelde. Yerseke met niet één schot ‘tussen de palen’. Door de nederlaag zakt Yerseke naar de 6e positie op de ranglijst, wel behouden zij zicht op de bovenste regionen met slechts 3 punten achterstand op de koploper. De verschillen in de 2e klasse E minimaal, zo blijkt maar weer eens uit de uitslagen deze van deze ronde waarin de top onderuit ging.

SEOLTO-Kapelle 0-1
(Reinier Goedemondt 0-1). Kapelle speelde een goede eerste helft op sportpark ‘De Meeren’ in Zevenbergen, de tweede helft een stuk minder maar wist Kapelle de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Het enige doelpunt kwam op naam van Reinier Goedemondt, een belangrijke treffer voor de Kapellenaren. Zij klimmen naar de 9e positie op ranglijst in de 3e klasse B.

Kruiningen-WIK’57 1-0 
(Lars Steendijk 1-0). De koploper in de 4e klasse B in een mindere vorm, na het gelijke spel in Burgh Haamstede was het ook op ‘De Kruse Mat’ niet goed, maar kwam Kruiningen goed weg met wederom een ‘driepunter’. Deze mede te danken aan doelman Mark Koster die zijn doel schoon hield, eveneens een hoofdrol voor Lars Steendijk met het enige en winnende doelpunt.

Sc Waarde-SKNWK 1-2
(Jarno Nieuwenhuize 0-1 en 0-2, Valom Mehmeti 1-2). Een gemiste kans voor Sc Waarde dat meer had verdiend gezien het wedstrijdbeeld, het scorende vermogen laat op zich wachten. Tegen S.K.N.W.K. miste bij een 0-0 stand de strafschop niet verzilverd, waar de bezoekers hun kansen wel benutten wat een 0-2 voorsprong opleverde. De eretreffer kwam op naam van Valon Mehmeti die in slotfase wel doel trof. Waarde op een 8e positie in de 4e klasse B.

Rillandia-Fc De Westhoek’20 0-4
(Delano Westerink 0-1 en 0-4, Dylan Adelaar 0-2 en Gijs van Duijvenbode 0-3). De bezoekers jagen op koploper Kruiningen, boekten een gemakkelijke zege tegen Rillandia dat zijn meerdere moest erkennen in een 4-0 nederlaag. Rillandia op een 7e virtuele positie, de bovenste in weliswaar ‘het rechter rijtje’.

Hansweertse Boys-Smerdiek 0-6
(Andreas Vroegop 0-1, eigen doelpunt 0-2, Sander op ‘t Hof 0-3 en 0-5, Dennis Moerland 0-4 en 0-6). Smerdiek troefde Hansweertse Boys af op sportpark ‘Zijpe’, de subtopper won met maar liefst 0-6 en houdt ‘The Boys’ op een voorlaatste positie in de 4e klasse B, waar zij vorige week in en tegen Brouwershaven wel partij gaven met als resultaat een gelijkspel.

Wolfaartsdijk-Wemeldinge 2-2
(Rowen Boeije 0-1, Thomas van Dijke 0-2, Rudy Ridderhof 2-1 en Dani de Leeuw 2-2). Een gemiste kans op een puike uitzege, de 0-2 voorsprong op het hoog genoteerde Wolfaartsdijk te niet gedaan door de thuisclub die veerkracht toonden. Wemeldinge op een 5e positie in de 4e klasse A.

Topscorerlijst: Thomas van Dijke (Wem) 16 doelpunten, Xander van der Poel (Yer) 9, Steffan van Houte, Thomas Paauwe en Joel Danielse (Kru) 7, Guus de Leeuw (Yer), Stef Dane (Kru) en Reinier Goedemondt (Kap) 6.