Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

KAPELLE - Een kaartenwensboom reist sinds vorige week door de gemeente Kapelle. De boom komt op verschillende locaties te staan. Inwoners kunnen een kaart uit deze boom halen of er eentje in hangen.


De gemeente wil inwoners verbinden, het gevoel van eenzaamheid verminderen en eenzaamheid bespreekbaar maken met de boom. Het is een initiatief van de gemeente in samenwerking met organisaties in brede school 't Saamdeel, waaronder basisscholen de Moolhoek en ’t Honk. Judah Deij (10), lid van de leerlingenraad en leerling van groep 7 van ’t Honk, en Serket Dalshad (11), lid van de leerlingenraad en leerling van groep 7 van de Moolhoek, vinden het een mooi initiatief. Serket: “Ik ken heel veel mensen die eenzaam zijn. Ik weet hoe het voelt.” Judah: “Eenzaam zijn is geen pretje.”

Rijzende wensboom
“Het is een reizende wensboom”, vertelt de Kapelse wethouder Annebeth Evertz. Kinderen hebben de afgelopen periode kaarten gemaakt en deze maandag 14 februari in de houten boom gehangen. De boom blijft twee weken bij boekhandel Lectori in Kapelle staan en reist vervolgens door naar dorpshuis Schore (week 9 en 10), zorgcentrum Cederhof (week 11 en 12), dorpshuis de Wemel in Wemeldinge (week 13 en 14), Bibliotheek Kapelle (week 15 en 16), dorpshuis de Vroone in Kapelle (week 17 en 18) en het gemeentehuis in Kapelle (week 19 en 20).[n]