Lisa, Annika, Brenda, Noa, Sanne en trainster Vera en Marit
Lisa, Annika, Brenda, Noa, Sanne en trainster Vera en Marit Foto: Olympia Kapelle

1e voorwedstrijd voor turnsters G.V. Olympia Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag ging de 1e voorwedstrijd weer van start voor de selectieturnsters van G.V. Olympia Kapelle dit keer in Breda, na 2 jaar geen wedstrijden te hebben gehad door alle maatregelen vanwege corona was dat voor iedereen weer wennen, maar wat fijn dat het weer mag en kan.


Acht turnsters mochten het spits afbijten in het junior E en senior E niveau, met wisselende resultaten. Met flinke concurrentie en grote deelnemersvelden was dit een flinke uitdaging!  sommige toestellen gingen goed, andere weer wat minder, hier en daar speelden wat zenuwen mee, en het is weer wennen voor iedereen om nieuwe oefeningen te laten zien, en het moet dan allemaal ook maar goed gaan.
In de middag was het de beurt aan de junioren E niveau, Lisa Raadtgever wist daar de meeste punten te behalen met een mooie 5e plaats, met de hoogste punten op het toestel brug en vloer, gevolgd door Annika Franken met een 7e plaats waarvan het toestel sprong haar de meeste punten opleverden, Brenda Scheepstra werd 11e met een mooie 5e plaats op het toestel balk, Noa van Boven werd 22e met haar hoogste puntenaantal op het toestel balk, gevolgd door Sanne Rijswijk met een 25e plaats, waarvan sprong haar beste toestel was.
In de avond was het de beurt aan de laatste 3 turnsters in het Senior E, Sanne Mondeel wist daar de hoogste score neer te zetten met een 12e plaats waarvan een mooie 3e plaats met het toestel sprong. Gevolgd door Charlotte Moeleker op de 19e plaats en Julia van Liere op de 20e plaats, met haar beste onderdeel de vloeroefening, voor Charlotte ging het toestel brug niet helemaal goed, maar had weer wel hoge scores op de vloeroefening en balkoefening en Julia had veel puntenaftrek door een fout op de balk, al met al was het weer een leuke, gezellige dag, op naar de volgende wedstrijd![n]