Jorn Lindenberg al jaren 'het slot op de deur' bij Yerseke.
Jorn Lindenberg al jaren 'het slot op de deur' bij Yerseke. Foto: F. van Pagee

Krabbendijke boekt belangrijke driepunter

Sport en vereniging

In het carnavalsweekend kwamen slechts drie hoofdmachten in actie, Rillandia verloor in Kerkwerve op sportpark ‘De Vospit’ van het laag genoteerde W.I.K.’57. Yerseke deed goede zaken op sportpark ‘Cleijn Moercken’ tegen de Meeuwen met hun zesde ‘driepunter’. Krabbendijke boekte een benodigde zege op sportpark ‘De Meeren’. Kapelle boekte doordeweeks een zege op sportpark ‘Het Groene Woud’ tegen hekkensluiter NOAD’67. Ook Sc Waarde speelde dinsdagavond 22 februari, zij speelden gelijk in en tegen Smerdiek.

W.I.K.’57-Rillandia 3-1 

(Colin van Wanrooij 1-0 en 2-1, Denniz Engelen 1-1 en Jochem den Hartog 3-1). Rillandia had zich richting plaats vier kunnen spelen, vooralsnog het hoogst haalbare gezien de top drie op geruime afstand staat. Winnen tegen W.I.K.’57 en zij hadden op gelijke hoogte gestaan met Smerdiek dat nu de vierde positie geniet in de 4e klasse B. Als...als, telt niet en Rillandia verloor, hierdoor een virtuele 7e positie op de ranglijst voor de equipe van oefenmeester Edwin In de Weij. 

Smerdiek-Sc Waarde 1-1 

(Sander van ‘t Hof 1-0 (p), Valon Mehmeti 1-1). Een goed resultaat voor Sc Waarde in een wedstrijd met kansen over en weer, doelman Carlos Gomes een ‘sta in de weg’ veelal voor de nummer 4 in de 4e klasse B. Sander op ‘t Hof opende de score vanuit de strafschop, Valon Mehmeti tekende voor de gelijkmaker vanuit een vrije trap. 

SEOLTO-Krabbendijke 0-2 

(Machiel Lindhout 0-1, Jeroen Koster 2-0). Een duel in de onderste regionen van de 3e klasse B, en deze moet Krabbendijke winnen om uit de voorgenoemde te geraken. Krabbendijke sloeg de ‘aftastfase’ over en scoorde via Machiel Lindhout in de openingsfase, SEOLTO hierdoor achter de feiten aan. Doelpunten voorkomen niet onbelangrijk, deze rol weggelegd voor Lorenzo Hoekman met vele reddingen. Jeroen Koster scoorde in het tweede bestek de bevrijdende 2-0 wat de tricolore de benodigde ‘driepunter’ opleverde. Zij nu op de voorlaatste positie, let wel met vele tegenstanders in zicht en kansen om ook de nacompetitie voor degradatie te voorkomen. 

Kapelle-NOAD’67 3-0 

(Reinier Goedemondt 1-0, Jeroen Overloop 2-0, Cas de Waard 3-0). Wie anders dan Reinier Goedemondt scoorde de openingstreffer tegen een niet al te best NOAD’67, de hekkensluiter in de 3e klasse B. En als dan Kapelle op sportpark ‘Het Groene Woud’ de score verdubbeld, is de buit nagenoeg binnen. Jeroen Overloop nam deze voor zijn rekening uit een goed uitgespeelde aanval. Cas de Waard kopte uit een standaardsituatie de 3-0 op het scorebord nog voor de rust, na de onderbreking bleek NOAD’67 niet bij machte het tij nog te keren. Door de zege klimt Kapelle naar een 6e positie op de ranglijst. 

Yerseke-De Meeuwen 3-0 

(Arjen de Koeijer 1-0, Xander van der Poel 2-0, Guus de Leeuw 3-0). Om mee te doen voor eventueel een prijs, was Yerseke gebaat met een zege. Daarnaast revanche nemen op zichzelf voor de misstap in Numansdorp, en dit deden zij deels tegen De Meeuwen. ‘In eigen huis’ bleven de bezoekers lang hopen op een resultaat maar bleek Yerseke te sterk, de 3-0 overwinning nog mager te noemen in een niet al te beste wedstrijd met wel veel kansen voor Yerseke. 

Na een ruststand van 1-0 door Arjen de Koeijer, verdriedubbelde Xander van der Poel en Guus de Leeuw de score in het slot van de wedstrijd. 

De vierde positie op de ranglijst met 3 punten achterstand op koploper VVGZ.