Bij Stal Schouten in Wemeldinge is er een ponyochtend met spelletjes.
Bij Stal Schouten in Wemeldinge is er een ponyochtend met spelletjes. Foto: Bennie Krajenbrink

Voorjaarsvakantieactiviteiten in Kapelle en Reimerswaal

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE/KRUININGEN  - Het is deze week voorjaarsvakantie. Wie eropuit wil in de buurt kan verschillende soorten activiteiten kiezen in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal. Zoals in het museum, zwembad en op de manege.

In sportcentrum Groene Woud in Kapelle zijn er blitzkidsmiddagen voor jongens en meisjes die graag willen zwemmen, zoals woensdag (2 maart) een klim- en klautermiddag en donderdag een sport- en spelmiddag. Deze dag is er ook een workshop zeemeerminzwemmen, met voor jongens echte mannenvinnen. 

Stal Schouten (foto) in Wemeldinge heeft woensdagmorgen een ponyochtend met spelletjes voor kinderen.  

Museum Memorial 40-45 Kapelle is zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Dit museum, ook voor kinderen leerzaam, vertelt de geschiedenis uit de periode van 1940 tot 1945 in Kapelle en omgeving. Het heeft speciale aandacht voor de Franse strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog. “Na een bezoek aan het museum is er de mogelijkheid tot een bezoek aan het Franse ereveld met een gids”, vertelt Andries Looijen van het museum.

Donderdag is er een, voortaan wekelijkse, spelletjesmiddag in dorpshuis De Vroone in Kapelle. Er zijn diverse spelen aanwezig, maar bezoekers mogen ook hun eigen spel meebrengen. Geïnteresseerden kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis en zonder aanmelding binnenlopen.

In het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er woensdag (2 maart) van 13.30 tot 16.00 uur een workshop ‘bij’ voor kinderen van vier tot tien jaar à 6,50 euro per kind. ‘Waarom staat er een insectenhotel in onze tuin? En waarom veel bijenkasten in de boomgaard? Neem een schoenendoos mee, daar gaan we ook iets mee doen!’, laat het museum weten. Aanmelden is niet nodig.

Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal hebben de jongerenwerkers allerlei sportieve en creatieve activiteiten bedacht voor jongens en meiden. Donderdag is er voor jeugd tussen de 10 en 15 jaar de activiteit ‘Jachtseizoen’ in De Kist in Rilland en bij de pannakooi aan de Blauwhoefseweg in Kruiningen. Vrijdag is dit in Krabbendijke, in de gymzaal aan de Nieulandestraat. Vrijdagavond is er een zaalvoetbaltoernooi voor middelbareschooljeugd in sporthal Kruiningen. Voor natuurliefhebbers van alle leeftijden is het vrijdag afval opruimen en pannenkoeken eten vanaf het gemeentehuis in Kruiningen. Voor de activiteiten is het aanmelden via www.inreimerswaal.

Zaterdagavond (5 maart) duiken muzikanten Irena Filippova en Hans Visser in Rilland met hun show ‘Hollandse Streken’ in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de zeventiende eeuw. Ze gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen. ‘Een kijkje in het dagelijks leven, toen de pest erbij hoorde, een op de drie landgenoten een immigrant was en het drinkwater bier!’, vertelt Jacques Boonman van Podium Reimerswaal, dat de voorstelling in dorpshuis Luctor et Emergo organiseert. ‘Een combinatie van de mooiste schilderijen en prachtige muziek.’ Meer informatie: www.podiumreimerswaal.nl.