Tim Boomert.
Tim Boomert. Foto: Ellen De Vriend

Tim Boomert: ‘Ik ben hier inmiddels goed geworteld’

Door: Ellen De Vriend Algemeen

MIDDELBURG – Deze week schuift de verslaggever van De Bode aan de keukentafel bij Tim Boomert van Boom Zonwering in Middelburg. Hij opende zijn bedrijf twee jaar geleden. In de showroom aan de Fagotweg verkoopt hij een heel breed assortiment binnen- en buitenzonweringen.

Iets over zichzelf vertellen gaat Tim, na een korte aarzeling, goed af. “Ik ben geboren in Schiedam en opgegroeid in Hellevoetsluis. Na het voortgezet onderwijs heb ik een horeca-opleiding gedaan. Ik was toen een jaar of twintig en heb een paar jaar in de horeca gewerkt, maar al snel wist ik dat ik dat niet wilde blijven doen.”

Hoe ben je in de zonweringen ‘gerold’?

“Mijn vader was vertegenwoordiger bij Luxaflex Nederland en via hem ben ik, eerst in de vakanties, als monteur in zonweringen aan de slag gegaan. Later ging ik ook de verkoop in de showroom doen, inmeten aan huis en thuisadviezen geven. Dat betekende veel cursussen volgen en zo mezelf steeds breder ontwikkelen, projecten doen. Dat was allemaal in Spijkenisse, Rotterdam en Hellevoetsluis en na verloop van tijd bemande ik mijn eigen filialen en regelde ik alles van A tot Z. Mijn laatste filiaal stond in Dirksland. Toen was ik een jaar of veertig en ik wist dat ik zo’n beetje aan de top van mijn mogelijkheden zat. Wat ik écht wilde was iets voor mezelf gaan doen.”

Hoe ben je in Zeeland terechtgekomen?

“Na wat onderzoek zag ik in dat ik in Rotterdam en omgeving op het gebied van zonwering te veel concurrentie zou hebben. Toen heb ik ervoor gekozen om een restaurant te openen in Middelburg. Geen lunchroom of zo, maar een themarestaurant. Dat sprak me het meeste aan. In juli 2014 opende ik hamburgerrestaurant De Middelburger aan de Langeviele. Ik vind het gewoon erg leuk om met mensen om te gaan. Toch betrapte ik me er op dat ik met een schuin oog bleef kijken naar zonweringen in bestaande en nieuwbouwwijken. Ik zag daar steeds meer kansen. Het is en blijft de branche waar mijn passie ligt. In 2020 verkocht ik het restaurant en een maand later opende ik Boom Zonwering.”

Wil je nog terug naar de Randstad?

“Nee, hier in Zeeland is het veel relaxter dan daar en ik heb hier mijn aanstaande vrouw leren kennen. We wonen samen en ik ben hier inmiddels dus goed geworteld,” lacht hij. “Zeeuwen zijn trouw. Als je netjes werkt en een scherpe en concurrerende prijs rekent komen ze altijd weer terug en bevelen ze je ook bij anderen aan.” Tim heeft nu een monteur in dienst en een vacature voor een tweede. “Het is leuk werk. Ik kom overal, bij allerlei mensen in allerlei wijken en ik heb een hoop vrijheid.”

Wat heeft Boom Zonwering precies te bieden?

“Boom Zonwering verkoopt alles op het gebied van binnen- en buitenzonwering. We monteren alles zorgvuldig in overleg met de klant, verzorgen het onderhoud en doen reparaties. In coronatijd zijn mensen toch veel in en rond hun huis gaan aanpakken. Wat zijn momenteel echte trends? Buitenzonwering op zonne-energie en besturing met je stem of mobiele telefoon. En het kleurenpalet verandert ook. Vroeger zag je veel oranje zonneschermen, nu kiezen veel klanten voor antraciet of zwart.” Wat techniek betreft zijn dat ingrijpende veranderingen in jouw vak? Dat beaamt Tim, maar hij vindt het alleen maar leuk. “Testen, programmeren… Op Walcheren zijn veel zonweringsbedrijven wat klassieker gebleven, maar ik vind zonwering op zonne-energie juist geweldig omdat er geen kabels meer nodig zijn.” Tim werkt samen met Nederlandse leveranciers en levert A-merken. Op de begane grond van de showroom aan de Fagotweg is alle buitenzonwering te zien, op de eerste de binnenzonwering.

Met wie zou je zelf aan de keukentafel willen zitten?

“Ik zou wel met een ambtenaar van de gemeente Middelburg willen praten over bouwvergunningen, bestemmingsplannen en nieuwbouw en zo. Ik vind dat er soms te weinig info naar buiten komt en zou er wel wat meer over willen horen.”

PASPOORT

Naam:
Tim Boomert

Leeftijd:
Nog net 47

Burgerlijke staat:
Samenwonend, verloofd en vanaf eind juli getrouwd

Opleiding
Horeca-opleiding en heel veel cursussen op het gebied van zonweringen

Hobby’s:
motorrijden en op vakantie gaan