Turnsters Yinthe, Noémi, Noa, Tess, Yenthe en trainsters Marit en Vera.
Turnsters Yinthe, Noémi, Noa, Tess, Yenthe en trainsters Marit en Vera. Foto: G.V. Olympia kapelle

Zilver voor turnsters G.V. Olympia Kapelle

Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was voor een ander deel van de selectieturnsters van G.V. Olympia Kapelle hun 1e voorwedstrijd in Fijnaart. Na twee jaar geen wedstrijden te hebben geturnd, was dat best heel spannend, maar wat hebben ze allemaal hun best gedaan! 3 turnsters van onze vereniging kwamen zelfs op het podium, Tess van Waarde, Ilse Boomsma en Noa van der Weiden wonnen alle drie een zilveren medaille.

In de categorie supplement 5 pupil 2 dat zijn de jongste wedstrijdturnsters van onze vereniging, wist Daphne Weststrate een mooie 5e plaats te behalen, Inke van Eck werd 12e in diezelfde categorie.
In de categorie jeugd F 4e divisie, behaalde Tess van Waarde het zilver met een hele mooie vloeroefening wat haar de hoogste punten opleverde. Fiona Karelse werd 9e met de hoogste punten voor haar balkoefening.

In de categorie jeugd G 5e divisie won Noa van der Weiden de zilveren medaille, Noémi Cappon werd 5e, Tess Koomen 7e, Yenthe Ganzeman 14e en Yinthe Neels eindigde op de 17e plaats.

In de avond was het de beurt aan de laatste 2 turnsters, de categorie Junior F 5e divisie. Ilse Boomsma won daar het zilver door mooie scores neer te zetten op zowel brug, balk als vloer. Romeé Ots eindigde op de 23e plaats, helaas had ze wat pech op de toestellen brug en balk.

Zondag was het de beurt aan de senioren D 4e divisie. Anne van Strien behaalde daar een 16e plaats, Roxanne Cappon werd 19e met een mooie score voor haar vloeroefening (6e) , Isa van Waarde eindigde op de 22e plaats, met de hoogste score voor het toestel sprong (2e).