Tjeu Lindenberg (Wemeldinge) in duel met Dominic Cepéro (MZVC)..
Tjeu Lindenberg (Wemeldinge) in duel met Dominic Cepéro (MZVC).. Foto: F. van Pagee

Wemeldinge pakt winst in slotminuten

Sport en vereniging

Even als vorige week, kwamen alle hoofdmachten in actie in competitieverband. Deze leverden zes zeges, een gelijkspel en een verliespartij op. Yerseke, Kapelle, Wemeldinge, Kruiningen, Sc Waarde en Rillandia met de ‘driepunter’, waar Krabbendijke genoegen nam met een punt en Hansweertse Boys een pijnlijke nederlaag leed.

M.Z.C.’11 - Yerseke 0-5 (Guus de Leeuw 0-1 en 0-4, eigen doelpunt 0-2, Eys Murre 0-3 en Jari Christiaanse 0-5). Waar Yerseke zijn meerdere moest erkennen op sportpark ‘Cleijn Moercken’, waren nu de rollen omgedraaid. Yerseke leed destijds een 1-4 nederlaag in de 2e speelronde, zaterdag zette het deze recht door een ruime 0-5 uitzege tegen een concurrent om de titel. Yerseke op de 2e positie met 1 punt achterstand op koploper Oostkapelle in de 2e klasse E.

Klundert - Kapelle 0-3 (Wout Vink 0-1, Stijn Driessen 0-2, eigen doelpunt 0-3). Kapelle wisselt de wisselvalligste club uit de regio, dit op basis van de laatste vijf duels. Het wisselt wekelijks van een winstpartij naar dan weer een nederlaag, dat houdt hun op de 6e positie met zicht op plaats vier. WHS, Halsteren en Prinsenland maken de dienst bovenin uit in de 3e klasse B. 

Krabbendijke - Halsteren 1-1 (Nicolas van der Zwan 1-0, eigen doelpunt 1-1). Een onverwacht resultaat voor Krabbendijke dat knokt tegen degradatie, ondanks het behaalde punt zakken zij naar een voorlaatste positie doordat Sv Duiveland wist te winnen van Tholense Boys. De strijd nog lang niet gestreden met nog 11 speelrondes te gaan en de minimum verschillen onderin de 3e klasse B. 

Wemeldinge - M.Z.V.C. 2-0 (Steven Luteijn 1-0, Redgey Visser 2-0). Een uur en kwartier ging het vrijwel gelijk op, het laatste kwartier een beter Wemeldinge dat in de slotminuten toe sloeg. Steven Luteijn met een fraaie boogbal, waarna Redgey Visser het vonnis velde voor MZVC. Een zesde positie welke weer kansen biedt op eventueel een hoge notering. 

Sc Waarde - Brouwershaven 2-1 (Martijn Dalebout 0-1, Jody Tschiauke 1-1 en Zakaria Deraoui 2-1). Brouwershaven maakte doordeweeks een einde aan de ongeslagen status van koploper Kruiningen, een puike prestatie. Echter wist Sc Waarde met een man minder alsnog te winnen van dit Brouwershaven, hierdoor een virtuele 8e positie voor Sc Waarde in de 4e klasse B. 

Smerdiek - Kruiningen 0-1 (Thomas Paauwe 0-1). De ongeslagen status tenietgedaan door Brouwershaven, en dan het een kwestie van ‘orde op zaken te stellen’ wil Kruiningen koploper blijven tot de laatste speelronde. Ook tegen Smerdiek geen ‘’walk-over’’ maar een magere 0-1 overwinning die met tienen over de streep moest worden getrokken door een rode kaart voor doelman Koster. 

Rillandia - Sc Stavenisse 4-0 (Deniz Engelsen 1-0, Wessel In de Weij 2-0, Mike Breevoord 3-0 en Henry de Ridder 4-0). Een eenvoudige zege voor Rillandia dat vele kansen genoot, Stavenisse niet bij machte om Rillandia tegenstand te bieden. De ruime zege brengt Rillandia op een 8e positie in de 4e klasse B. 

Hansweertse Boys - SPS 0-8 (Arjen de Heer 0-1, 0-3, 0-5, 0-6 en 0-7, Ramon Voshol 0-2, Andries de Jong 0-4, Wilmer de Jong 0-8). Het lijkt erop dat Stavenisse en Hansweertse Boys gaan strijden om de voorlaatste positie met weer ruime nederlaag.  

Topscorerslijst: 1e Thomas van Dijke (Wem) 16, 2e Xander van der Poel en Guus de Leeuw (Yer) 13, 4e Thomas Paauwe (Kru) 9, 5e Reinier Goedemondt (Kap), Joel Danielse (Kru) 8, 7e Stef Dane en Steffan van Houte (Kru) 6, 9e Alfréd Biro 5.