Afsluitend evenement Zeeuwse Leefstijlroute
Afsluitend evenement Zeeuwse Leefstijlroute Foto: Rien Paardekoper

De Zeeuwse Leefstijlroute ook in de gemeente Kapelle weer van start

Sport en vereniging

KAPELLE - Verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

In twintig weken je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen, je medicijngebruik kan verminderen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer? Dit is in het kort het doel van het leefstijlprogramma. Dit programma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau.

De Fysiopraktijk Topzorg, eerstelijnszorg organisatie PeriScaldes, de gemeente Kapelle, Allevo, vrijwilliger Joop Mailuhu, buurtsportcoach, de praktijkondersteuners uit de huisartsenpraktijk, zijn de organisatoren van de Zeeuwse Leefstijlroute in Kapelle! 

We nodigen mensen uit die willen werken aan de gezondheid en de conditie, maar ook andere geïnteresseerden uit om vanaf 2 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival.

Voordat er begonnen wordt met de wekelijkse wandelingen wordt er een conditietest en intake afgenomen. Deze starttest wordt afgenomen door een zorgprofessional, dit kan bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Aan de hand van deze testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau en persoonlijke doel bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. 

Tijdens de wekelijkse wandelingen is er begeleiding aanwezig, denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, de diëtist of de leefstijlcoach. Maar ook de buurtsportcoach, vrijwilligers vanuit bestaande verenigingen of initiatieven. Hier kunt u terecht met al uw vragen! Naast het opbouwen van de conditie en het werken aan uw persoonlijke doel is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. 

De eerste wandeling vindt plaats op: 2 mei

De wandelbijeenkomsten vinden plaats bij Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein 1, Wemeldinge. 

Informatieavond 4 april
Op 4 april organiseren de bovengenoemde initiatiefnemers een informatieavond.

Aanvang: 19:00 uur

Locatie: Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein 1, Wemeldinge. Iedereen die interesse heeft is welkom. (aanmelden voor deze avond is niet nodig!).[n]