Afbeelding

Burgeradviseurs helpen inwoners Reimerswaal op weg

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Inwoners van de gemeente Reimerswaal die vragen hebben over zorg en welzijn, maar geen mensen om zich heen om hulp en ondersteuning van te krijgen, kunnen vanaf vrijdag (1 april) een gecertificeerde vrijwillige burgeradviseur inschakelen.

Deze adviseurs geven informatie en advies over welzijn, zorg, inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie. Als het nodig is, wijst de vrijwillige burgeradviseur de weg naar de juiste organisatie. Samen met de inwoner gaat de adviseur op zoek naar oplossingen. Het inschakelen van een burgeradviseur is gratis. De burgeradviseur kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, gevoelens van eenzaamheid of vragen over het invullen van formulieren en rekeningen betalen. Ook helpen ze bij vragen over zorgtoeslag, huurtoeslag en kwijtschelding van belastingen. 

Een burgeradviseur maakt een afspraak om een hulpvraag in kaart te brengen en de inwoner op weg te helpen. Hiervoor gaat de adviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest de burgeradviseur ervoor om de inwoner te informeren, door te verwijzen of te adviseren. De coördinatie van de vrijwillige burgeradviseurs ligt bij de gemeente Reimerswaal. Iedereen die gebruik wil maken van een adviseur voor een hulpvraag kan contact opnemen via het e-mailadres burgeradviseurs@reimerswaal.nl of het telefoonnummer 14 0113 (vraag naar Naomi de Smit of Judith Schrijver).