Medewerker Nel Koopman van het Fruitteeltmuseum in Kapelle.
Medewerker Nel Koopman van het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Foto: Jeppe Rottier

Het is nu de tijd voor bloesemtochten

Door: Britta Janssen Algemeen

BIEZELINGE - Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle wordt dit jaar opnieuw een bloesemwandeltocht door de boomgaarden van Kapelle en omstreken georganiseerd. Onder begeleiding van een gids kunnen deelnemers op 23 april genieten van de mooie bloesems en kunnen ze veel dingen leren. 

De eerste bloesemwandeltocht vond in 2008 plaats. Met ruim 228 bezoekers bleek het een groot succes en het smaakte naar meer. ‘’Het eerste jaar dat de de wandeltocht plaatsvond was het een vierdaagse wandeltocht’’, vertelt Nel Koopman, medewerker van het Fruitteeltmuseum in Kapelle. ‘’Omdat je bij bloesem afhankelijk bent van het juiste weer en moment, werd besloten om het niet vier dagen achter elkaar te doen, maar een aantal dagen verspreid over meerdere weken. Hiermee vergroot je de kans dat je in ieder geval tijdens één van de wandel- of fietstochten de mooiste bloesem hebt!’’ 

De fietstocht van 9 april kon vanwege onzeker weer niet doorgaan. ‘’Om mensen toch de mogelijkheid te geven om tijdens mooi weer een route langs — helaas niet er doorheen — de boomgaarden te fietsen, staat er op de website van het Fruitteeltmuseum een leuke fietsroute’’, raadt Koopman aan. Verder zal er op 23 april een wandeltocht van 7 en 14 kilometer plaatsvinden onder begeleiding van een gids. De wandeling start tussen 10.00 en 11.00 uur bij het Fruitteeltmuseum, waar deelnemers een route meekrijgen die ze zelfstandig kunnen lopen. Er is geen aanmelding nodig. Kijk voor meer informatie op www.fruitteeltmuseum.nl.