Krabbendijke viert de 3e zege op rij in strijd tegen degradatie.
Krabbendijke viert de 3e zege op rij in strijd tegen degradatie. Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke boekt derde zege op rij

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Door een 5-0 overwinning voor Yerseke op Bruse Boys stijgt het vissersdorp naar de 3e positie op de ranglijst in de 2e klasse E. Kapelle deed goede zaken door uit bij De Fendert te winnen in de 3e klasse B. Krabbendijke boekte zijn derde zege op rij tegen SEOLTO, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Wemeldinge wint in Spui met de minimale marge op jacht naar en periode in de 4e klasse A. Kruiningen wint de Reimerswaalse derby van het weekend tegen Rillandia en behoudt de voorsprong op achtervolger SKNWK in de 4e klasse B. SC Waarde verliest nipt uit bij Fc De Westhoek’20. Hansweertse Boys scoort tweemaal, maar incasseert zevenklapper en verliest ruim. 

De spanning neemt wekelijks toe in eindreeks doordat deze veelal garant staat voor verrassende uitslagen, de remmen gaan los spreekwoordelijk in de onderste regionen door de benarde positie die mogelijk tot degradatie kan leiden. En juist bovenin neem de spanning toe om de prijzen, behoudend spelen wil nog wel eens zorgen voor het mislopen van een prijs. Onderschatting kan en mag er niet zijn, wil men slagen in het einddoel. Voor Yerseke nog kansen op de 3e periode en eventueel de titel, Krabbendijke zal zijn pijlen richten op directe handhaving en de kans op de 3e periode zien als een detail. Kapelle eveneens, zij de meest wisselvallige in de 3e klasse B en nog niet veilig. Voor koploper Kruiningen de zaak om het kampioenschap veilig te stellen, ook al hebben ze een periode. Wemeldinge is aan een goede reeks bezig en behoudt kansen op een periode door weer een zege. Sc Waarde in een betere vorm, een periode lijkt te hoog gegrepen maar niet onmogelijk. Rillandia en Hansweertse Boys doen het matig tot slecht in de 4e klasse B, zoveel mogelijk punten pakken om eventueel nog te stijgen op de ranglijst naast het plezier in de sport. 

Colijnsplaatse Boys-Hansweertse Boys 7-2: (Lars Siereveld 1-0 en 6-1, Rowdy Kramer 2-0, Ryan Versluis 3-0, Koen van Os 4-0, 5-0 en 7-1, Indy van der Sluis 5-1, Alex Trieling 7-2)

Kruiningen-Rillandia 2-0: (Stef Dane 1-0, Joel Danielse 2-0)

Fc De Westhoek’20-Sc Waarde 1-0: (Gijs van Duijvenbode 1-0)

Spui-Wemeldinge 0-1: (Steven Luteijn 0-1)

Krabbendijke-SEOLTO 4-1: (Machiel Lindhout 1-0 en 2-0, Danny Weber 3-0, Chris-Jan Jansen 4-0, eigen doelpunt 4-1)

De Fendert-Kapelle 2-3: (Serge Palings 1-0, Marco den Deurwaarder 1-1 en 2-3, Robbert Remijn 2-1, Reinier Goedemondt 2-2)

Yerseke-Bruse Boys 5-0: (Guus de Leeuw 1-0, 3-0 en 5-0, Xander van der Poel 2-0, Eys Murre (4-0)

Topscorerslijst

Guus de Leeuw is de nieuwe lijstaanvoerder in de topscorerslijst over de regio Reimerswaal & Kapelle, scoorde voor Yerseke driemaal in de thuiswedstrijd tegen Bruse Boys en brengt zijn totaal op 18 competitiedoelpunten.

1e Guus de Leeuw (Yer) 18, 2e Thomas van Dijke (Wem) 17, 3e Xander van der Poel (Yer) 15, 4e Stef Dane (Kru) 11, 5e Thomas Paauwe en Joel Danielse (Kru) 10, 7e Reinier Goedemondt (Kap) 9, 8e Steffan van Houte (Kru) 8, 9e Lars Steendijk (Kru), Steven Luteijn (Wem) 7 doelpunten. 

Programma zaterdag 30 april

Hansweertse Boys-WIK’57, SKNWK-Rillandia, Stavenisse-Kruiningen, Waarde-Smerdiek, Jong Ambon-Wemeldinge, Prinsenland-Krabbendijke, Kapelle-Kogelvangers, Walcheren-Yerseke.