Woensdag 27 april

Koningsdagrommelmarkt

9:00 | Waarde

Op Koningsdag kunnen we dit jaar weer rommelmarkt houden op Gawege 12 in Waarde. Er zijn allerhande spullen, speelgoed, brocante, gereedschappen, etc. Ook is er koffie, koek, soep, broodjes. De opbrengst gaat naar stichting Mercy Ships, hospitaalschepen. De rommelmarkt en catering is geopend vanaf 9 uur. Welkom op Gawege!


Koningsdag Yerseke

11:00 | Yerseke

Woensdag 27 april Koningsdag Yerseke van 11.00-20.00 uur. Eén groot feest, compleet met versierde fietstocht, Evert van Asselt, Yese Games en Horecaplein!


Vrijdag 29 april

Oranje Concert SeniorenOrkestZeeland

14:30 | De Meiboom

Senioren Orkest Zeeland (SOZ) In 1981 is het Senioren Orkest Zeeland (SOZ) opgericht omdat er sterke behoefte was onder de oudere muzikant om met leeftijdsgenoten muziek te kunnen maken. Omdat men meer tijd heeft en het fijn is om met gelijkgestemden muziek te kunnen maken zijn seniorenorkesten ideaal voor de oudere, ervaren muzikant. Dit geldt ook voor het SOZ waar onder leiding van dirigent Tonny de Jong een heel gevarieerd programma wordt gespeeld, van klassiek tot populair, van marsen tot symfonieën en van opera tot musical. Op 29 april spelen we in De Meiboom dus kom eens luisteren. Het Oranjeconcert wordt gehouden op vrijdag 29 april in De Meiboom, Kerkpolder 30 in Krabbendijke. Aanvang 14.30 uur Entree is gratis. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging Krabbendijke en is met medewerking van Ron Moerman, zang.


Zaterdag 30 april

Theaterconcert Marjolein Meijers

20:00 | Dorpshuis Kaj Munk

Zaterdag 30 april 20.00 uur in Dorpshuis Kaj Munk Hansweert theaterconcert van Marjolein Meijers en muzikanten met ‘Tijdloos’. ‘Wij spelen de mooiste liedjes en deunen voor jullie uit alle windstreken. We beginnen in Nederland.’ Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de ‘zwaarte van het leven’. ‘Tijdloos’ geeft een Rotterdamse twist aan onder andere Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan en Zweedse muziek. Met Walter Kuipers en Onno Kuipers als muzikale rotsen in de branding. Kijk voor meer informatie op www.podiumreimerswaal.nl

 

Zondag 1 mei

Hoe blind ben jij?

10:00 | Hervormde Kerk

Zondag 1 mei is er om 10.00 uur weer een jeugddienst in de Hervormde Kerk van Kapelle (Kerkplein 4). De Hervormde Gemeente wil deze diensten in de komende periode regelmatiger gaan organiseren. Het zijn afwisselende diensten met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Maar ook voor volwassenen en ouderen zullen de thema’s aansprekend zijn. We luisteren met elkaar naar de bijbel, zoeken naar wat God ons wil zeggen en proberen dat ook praktisch toe te passen op het dagelijks leven. Daarnaast is er veel ruimte voor muziek. De Hervormde Gemeente hoopt met deze diensten een breed publiek te bereiken. Iedereen is welkom, jong en oud. Voor de dienst van 1 mei is spreker Peter Bondt uitgenodigd, hij zal spreken over het thema Hoe blind ben jij? De gemeenteband neemt de muzikale begeleiding voor haar rekening. Na de dienst is iedereen van harte welkom om nog iets te drinken, elkaar te ontmoeten en door te praten over de dienst.

 

Dinsdag 3 mei

50+ Bingo

14:00 | Dorpshuis Kaj Munk

50+ Bingo op dinsdag 3 mei in Kaj Munk te Hansweert. Aanvang 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur. Weer lekker een ouderwetse bingo met mooie prijzen. Alles mag weer, dus kom allen naar de 50+ bingo in Hansweert. Meer informatie bij Chris, tel. 0113-381657 of 06-15564905.

 

Woensdag 4 mei

Kinderworkshop ‘Dag’ Vlinder

13:30 | Fruitteeltmuseum

Vlinders: “ze zijn vaak in de buurt en fladderen om me heen als ik in de tuin werk. Ik vind ze prachtig om te zien en ik word er vrolijk van.” (ambassadeur van de Vlinderstichting). Vlinders zijn het symbool voor een gezonde leefomgeving: waar veel vlinders zijn gaat het goed met de natuur. Het is fascinerend hoe de natuur werkt; dat willen we laten zien aan de kinderen! Na de informatie volgt dan natuurlijk nog het knutselwerk! Meer informatie: www.fruitteeltmuseum.nl, administratie@fruitteeltmuseum.nl, 0113 344904. Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle. Woensdag 4 mei, 13.30-16.00 uur. De workshop is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.