Donderdag 12 mei

Informatieavonden over omgaan met verward gedrag

19:30 | KC de Haven

Maak jij je wel eens zorgen over iemand in je omgeving? Heb je hierdoor behoefte aan kennis, tips en adviezen op het gebied van psychische kwetsbaarheden? Op donderdag 12 mei organiseert de gemeente, in samenwerking met Emergis Preventie, een informatieavond over omgaan met verward gedrag. Tijdens deze bijeenkomst gaan de preventiemedewerkers van Emergis Preventie in op onderwerpen zoals verward gedrag, de meest voorkomende mentale problemen, depressies en geven ze handvatten hoe hier mee om te gaan. Informatieavond donderdag 12 mei van 19.30 tot 21.30 uur, Kerkelijk Centrum de Haven in Yerseke (Paardenmarkt 8). Aanmelden: westdorp@emergispreventie.nl of vandiemen@emergispreventie.nl.

 

Zaterdag 14 mei

Meiwedstrijd van de RVZB

8:00 | Van der Biltlaan 

Na 2 jaar vrijwel stil gelegen te hebben door corona mag Ringrijders Vereniging Zuid-Beveland (RVZB), weer de zogeheten meiwedstrijd organiseren. Op 14 mei strijden de ringrijders op 30 beurten om de felbegeerde bekers en pollepel. Dit alles vind plaats in de Van der Biltlaan in Kapelle van 08.00 tot 17.00 uur.

 

Rommelroute Kapelle wijk Eliwerve

9:30 | Wijk Eliwerve

De garageverkopen, fietsrommelroutes en wijkrommelmarkten zijn al een aantal jaren erg in trek. Daarom organiseren wij de 1e rommelroute in de kern van Kapelle op zaterdag 14 mei in de wijken Eliwerve I en II, van 9.30 t/m 15.00 uur. Er zijn inmiddels bijna 50 aanmeldingen met deelnemers binnen! Kom ook gezellig in onze buurt snuffelen naar leuke koopjes. Plattegrond met deelnemers is op de dag zelf verkrijgbaar op Coxstraat 25 of Elstarstraat 58.

 

Meiden van LOS met Lusten en Lasten

20:30 | Dorpshuis de Vroone

Zaterdag 14 mei om 20.30 uur in de Vroone: Meiden van LOS met Lusten en Lasten, entree €17,50. In deze voorstelling staan de strubbelingen van de moderne vrouw centraal. Hoe vind je balans in de zoektocht naar perfectie? You only live once, dus maak er het beste van. Maak het perfect! Een dag geen perfectie is een dag die verloren is. Of toch niet? In Lusten en Lasten fantaseren de meiden er lustig op los en nemen geen blad voor de mond. Tevens staan de welbekende wellusten ook weer centraal, zoals het publiek van LOS gewend is. Lusten en Lasten bestaat uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Charlotte Waardenburg en Femke Vernij. Kaarten via www.kapellecultureel.nl


 

Zondag 15 mei

Meidoornfietstocht Kapelle

9:00 | HCR de Zwaan

Op zondag 15 mei 2022 organiseert de Trim- en Toerclub Kapelle ‘79 haar jaarlijkse Meidoorntocht. Voor de racefiets zijn er twee afstanden 75 of 100 km, met een tussenstop in Kapelle. Voor de boodschappen-, elektrische-, kinder- of gezinsfiets is er een afstand van 40 km. De inschrijving is in Hotel Café Restaurant “de Zwaan “ Kerkplein 47 in Kapelle, tussen 9:00 en 10:00 uur. De routes zijn volledig uitgepijld en de het inschrijfgeld bedraagt respectievelijk €4 voor de gezinsroute , €5 voor de 75 km en €6 voor de langste afstand. NTFU kaarthouders krijgen €1 korting.

 

Dinsdag 17 mei

Mamacafé Koek & Kroost

10:00 | Deelcafé De Buurvrouw

Mamacafé Koek & Kroost opent haar deuren op dinsdagochtend 17 mei. Hey mama! Ken jij het mamacafé Koek & Kroost al? Iedere derde dinsdag van de maand een inloopochtend van 10.00 - 11.30 uur in Deelcafé de Buurvrouw in Kapelle. Ben jij moeder van een of meerdere kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en op zoek naar ontmoeting en een luisterend oor? Van harte welkom met kind(eren)! De eerste ochtend is op dinsdag 17 mei 2022. Meer info: www.koekenkroost.nl.

 

Woensdag 18 mei

Ontdekkingstocht naar Tolsende

10:00 | Oosterscheldemuseum

Woensdag 18 mei vind er een ontdekkingstocht plaats naar het verdrinken dorp Tolsende. In samenwerking met Erfgoed Zeeland organiseert OosterscheldeMuseum deze tocht naar de restanten van het voormalige dorp. We lopen vanaf de dijk ca 700m over de slikken naar de restanten waar toelichting op deze gegeven wordt. Paar goede laarzen aan te bevelen. Excursie start om 10.00 uur op verzamelplaats in Yerseke, daarna met auto's naar het vertrekpunt en lopen we naar Tolsende. De tocht duurt tot ca. 12.30 uur. Daarna brengen we een bezoek aan het OosterscheldeMuseum met koffie en een broodje. Kosten 10 euro per persoon. Opgeven: www.oosterscheldemuseum.nl onder activiteiten. Na het sluiten van inschrijving ontvangt u meer informatie over de locatie en het programma. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee.