Het provinciehuis in Middelburg tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2022
Het provinciehuis in Middelburg tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2022 Foto: Edwin Mijnsbergen

GS stemmen in met Toeristische Marketingstrategie

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG Gedeputeerde Staten (GS) hebben ingestemd met de toeristische marketingstrategie. Deze strategie is de nadere invulling van de eerder in juni 2021 door Provinciale Staten vastgestelde Marketingstrategie voor Zeeland. De strategie sluit ook aan bij het ambitiedocument Toekomstbeeld Bestemming Zeeland 2030, waarmee GS eerder in februari 2022 hebben ingestemd.

De toeristische marketingstrategie is opgeleverd door de toeristische brancheorganisaties in Zeeland en samen met een brede groep betrokkenen tot stand gekomen, zoals de gemeenten, ondernemers, lokale marketingpartijen en maatschappelijke organisaties, zoals natuur- en cultuurorganisaties. 

De marketingstrategie bevat een concreet actieplan voor 2022, waarvan de uitvoering inmiddels is opgestart. De thema’s van het actieplan zijn er nadrukkelijk op gericht om de verscheidenheid van de regio’s in Zeeland te laten zien. Zeeland is immers meer dan zon, zee en strand. Dit bevordert de spreiding van gasten (toeristen en inwoners) over Zeeland en over de verschillende perioden van het jaar. De toeristische brancheorganisaties hebben ook een stappenplan opgesteld om te komen tot uitvoering van de strategie in de komende jaren en om uit te werken hoe de toeristische marketing in Zeeland in de toekomst het beste kan worden georganiseerd. Dit wordt gekoppeld aan Wonen, Werken en Studeren in Zeeland. 

GS hebben ingestemd met deze vervolgstappen. Hierbij is opdracht verstrekt aan Economische Impuls Zeeland om dit proces te begeleiden. Gedeputeerde Staten hebben de opdracht bovendien verstrekt onder voorwaarde van dekking van deze kosten door de Stichting Fan van Zeeland.