Zaterdag 10 september

Open Monumentendag Johanneskerk Kruiningen

10:00 | Johanneskerk

Zaterdag 10 september (en ook zondag 11 september) is het weer de landelijke Open Monumentendag. Natuurlijk opent ook het mooiste en beste bewaarde monument van het dorp Kruiningen dan haar deuren, de Johanneskerk. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u die zaterdag de kerk binnenlopen. Indien gewenst kunt u ook een historische rondleiding door het gebouw krijgen en is er voor de kinderen een speurtocht door de kerk. Verspreid over de dag zal er gemusiceerd worden door onze organisten en andere musici. Ook ziet u een kleine expositie van afbeeldingen rond Passie en Pasen in de kerk. Alles helemaal gratis. Zondag 11 september is er geen opening van de kerk vanwege Monumentendag, maar wel voor het vieren van onze eredienst, aanvang 10.00 uur.

 

Rommelroute

10:00 | Dorp

Op 10 september hebben we weer een rommelroute in Waarde. Als één van de eerste Zeeuwse dorpen organiseerde Waarde een jaarlijke rommelroute, dit jaar alweer voor de zesde keer. Doordat Waarde een klein dorp is kun je echt makkelijk de hele rommelroute lopen en dus op je gemak door het dorp slenteren. De afstanden zijn niet groot. Ondanks dat hebben we twee gezellige adressen waar je terecht kunt voor een drankje; Dorpshuis Meerwaarde en Zeeuws Genieten bij Iris! Op deze adressen zijn ook plattegronden op te halen. Deze vind je ook op het infopunt op de Julianastraat 52. De rommelroute begint om 10u en duurt tot 16u.

 

Dinsdag 13 september

Kom uit je huis middag

14:00 | Ons Dorpshuis

Het is zomer dus gaat iedereen op vakantie of naar strand, en zitten wij weer alleen thuis. Daarom gaan wij gezellig verder voor alle 50 plussers van Kruiningen. Elke dinsdag middag is er dan wat te doen in Ons Dorpshuis Kruiningen. Berghoekstraat 3 4416 BJ in Kruiningen vanaf 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Inlichtingen Jan Louwerse, tel. 0622827625. 13 september: Bingomiddag.

 

Woensdag 14 september

Kledingbeurs Krabbendijke

15:30 | Gereformeerde gemeente

Op woensdag 14 september van 15.30 - 21.30 uur wordt er in de zalen van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke (J.W. Frisostraat 1) een kledingbeurs georganiseerd. De opbrengst van de beurs is voor de stichtingen Joseba, MAF (fam. van Weele) en For a Change. Van deze stichtingen zullen tijdens de beurs verkooptafels aanwezig zijn. Informatie: kledingbeurskrabbendijke@gmail.com