19-11-2022, Sinterklaasoptreden in Rilland.
19-11-2022, Sinterklaasoptreden in Rilland. Foto: Suus Hartman

Optredens Showkorps Jonge Kracht

KAPELLE - In oktober en november 2022 heeft Showkorps “Jonge Kracht” een 4-tal optredens verzorgd. 


Op zaterdagmiddag 22 oktober j.l. waren we uitgenodigd door “Het Gasthuis” in Goes om daar in de aula een concert-optreden te verzorgen voor de bewoners. Er waren bij dit optreden veel bewoners aanwezig en ons optreden werd zeer erg gewaardeerd !! 


Op zaterdagavond dd. 29-10-2022 waren we uitgenodigd om voor te lopen in de Halloweenoptocht in Oost Souburg. Voor deze optocht worden we al vele jaren uitgenodigd door de organisatie van speeltuin “De Souburgt”, onlangs gewijzigd naar de Evenementencommissie Oost Souburg. 


Voor ons is dit een mooi optreden, goed georganiseerd met veel publiek, kinderen en ouders, met na afloop nog een consumptie met iets lekkers voor eenieder … prima! In deze optocht lopen we in verlicht uniform, een mooi zicht zo in het donker en dat laten de foto’s goed zien! Op zaterdag 5 november j.l. liepen we mee in de Sint Martinus-stoet in Genk ( België). 


Ook dit is een optocht, die we al vele jaren lopen. Hier lopen de belangrijkste korpsen niet vooraan in de optocht, maar achteraan! Wij liepen op plaats 30, van de 31 deelnemers, in de optocht. Dit is meestal een korte optocht door de donkere binnenstad van Genk. De meelopende deelnemers en korpsen zijn meestal in verlicht kostuum en verlichte vervoersmiddelen. 


Wij zijn het enige korps in verlichte uniformen! Na afloop is er meestal een festiviteit als houtverbranding, lasershow, vuurwerkshow of vuurshow. Dit jaar was het een vuurshow, een show waarin een verhaal werd verteld rondom een toren waarin op allerlei manieren vuur werd aangestoken. De brandweer stond naast ons, maar moest niet in actie komen …. alles ging goed! 


’s Middags waren we om 15.00 uur met de bus naar Genk vertrokken en om ongeveer 21.30 uur waren we weer terug in Kapelle. Op zaterdagmiddag 19 november, waren we uitgenodigd om voor te lopen in de Sinterklaas-optocht in Rilland. Na verwelkoming van kinderen, ouders en Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, begon de optocht om ongeveer 14.00 uur. 


De tocht ging door het dorp en Sinterklaas werd rondgereden in een Oldtimer. Na de tocht brachten de muzikanten van Jonge Kracht Sinterklaas met zijn gevolg, en de kinderen met hun ouders, dorpshuis “Luctor et Emergo” binnen. 


En dat werd een grote happening! Na de herfstvakantie zijn we begonnen met een nieuwe (kleine) groep blokfluitleerlingen. De lessen worden vanaf 18.45 u tot 19.15 uur in ons clubgebouw langs de spoorlijn gegeven. 


Meer informatie op onze website www.jongekrachtkapelle.nl . Wil je ook eens proberen om op een muziekinstrument te leren spelen en mee te lopen tussen onze muzikanten in het korps, stuur dan een mailtje naar info@jongekracht.nl of stuur het op naar Showkorps “Jonge Kracht”, p/a Westhavendijk 124, 4463 AE Goes. 


Probeer het eens en ervaar de positieve muziek-gevoelens met de andere muzikanten van Showkorps “Jonge Kracht”![n]

29-10-2022, Halloweenoptocht in Oost Souburg.
05-11-2022, Optreden tijdens de Sint Martinus stoet in Genk, België.
22-10-2022, Concert optreden in Het Gasthuis te Goes