Silvia Kouwer (linksonder), Shanaya Gulzar (rechtsonder), Els Martijn (rechtsboven) en Lizzy Hoogesteger (linksboven).
Silvia Kouwer (linksonder), Shanaya Gulzar (rechtsonder), Els Martijn (rechtsboven) en Lizzy Hoogesteger (linksboven). Foto: Jeppe Rottier

Hansweert maakt zich op voor feestweekeinde

Door: Jeppe Rottier Algemeen

HANSWEERT - Zaterdag en zondag (10 en 11 december) viert Hansweert, na twee jaar wachten, eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal. Het belooft een waar winterfestijn te worden met een goed gevuld programma voor jong en oud. 

‘’Helaas hebben we twee jaar op rij dit lang verwachte feest moeten schrappen’’, vertelt organisatielid Silvia Kouwer. ‘’Maar eindelijk is het dan zo ver’’ Kouwer, Shanaya Gulzar, Els Martijn, Lizzy Hoogesteger (foto) en een aantal anderen zijn al lange tijd druk bezig met de voorbereidingen voor het feest. ‘’Op zaterdagochtend zal het feest beginnen met een gratis ontbijt voor iedereen op het dorp’’, zegt Gulzar. Na het ontbijt zal het festijn officieel geopend worden door burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en kinderburgemeester Loïs Vlot. ‘’Ook zullen er op zaterdag en zondag op en rond het Kaj Munkplein onder meer een schaatsbaan, foodtrucks variërend van erwtensoep tot pannenkoeken of mosselen en allerlei optredens zijn’’, voegen Martijn en Hoogesteger toe. Naast het uitgebreide buitenprogramma zal er beide dagen in Kaj Munk een film draaien over Hansweert in vroeger tijden. ‘’Het is heel leuk om te zien hoe graag mensen mee willen helpen, van bedrijven die sponsoren tot de voetbalvereniging die oliebollen komt verkopen. We hebben er heel veel zin in’’, zegt Kouwer. Aanmelden voor het ontbijt kan via: vanderhart@zeelandnet.nl. Meer informatie op Facebook-pagina: Winterfestijn op het plein.