Afbeelding

200 kinderen ‘slaan eerste paal’ Cederhof in Kapelle

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - “Natuurlijk ben ik erbij”, aldus de 90-jarige mevrouw Humme, “dit is te leuk.” Ze trotseerde vorige week graag de vrieskou om bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw van zorgcentrum Cederhof in Kapelle te zijn.

De andere bewoners volgden de feestelijkheden achter het raam en zagen ook ruim tweehonderd basisschoolkinderen staan. De bewoners en kinderen zwaaiden veel naar elkaar. Inge van den Boomen, directeur-bestuurder van Cederhof, en mevrouw Humme verwelkomden de kinderen. Zij kregen allemaal een bouwhelm en hamertje. Vanwege de vrieskou hadden ze al wat dansjes gedaan om warm te blijven. Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar vertelde dat hij trots is op de nieuwbouw van 76 tweekamerwoningen voor ouderen in gemeente Kapelle, waar echtparen samen oud kunnen worden. 

De kinderen sloegen ruim tweehonderd paaltjes in de grond en de bewoners hoorden het getik van de hamertjes zelfs binnen. “Wat was het een feest om deze mijlpaal met alle generaties in Kapelle te mogen vieren”, aldus Van den Boomen.