Ursula en Nande
Ursula en Nande Foto: Welzijn Middelburg

Doen waar je van houdt als vrijwilliger bij Gors Vrije Tijd

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Nande en Ursula zijn vrijwilliger bij Gors Vrije Tijd Walcheren. Samen met anderen organiseren ze activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke functiebeperking. Nande: “Ik weet niet goed ik mijn enthousiasme kan verwoorden, maar het feit dat ik dit al acht jaar doe zegt wel genoeg denk ik!”

“Ik vind het leuk om voor groepen te koken. Pas hebben we mosselen gemaakt met sausjes en zakjes friet erbij. Vanavond is het pizzarette-avond. Ik geniet ervan om te bedenken wat we gaan koken en om creatief te zijn daarin. We eten zelf ook altijd gezellig mee.”

??Het Eethuis is een van de vaste activiteiten bij Gors Vrije Tijd. Daarnaast wordt er nog veel meer georganiseerd. Coördinator Francois: “Er is van alles mogelijk: wandelen, naar de film, naar het theater gaan, bakken, een spelletjesavond, et cetera. Je inzetten voor mensen vanuit je eigen passie of hobby, dat kan bij ons. Dus houd je bijvoorbeeld van fietsen, dan gaan we fiets uitstapjes organiseren!” Zo is Ursula ook gestart met haar vrijwilligerswerk bij Gors Vrije Tijd. “Ik heb bij mijn kennismaking gezegd dat ik graag wilde bloemschikken en dat organiseren we nu regelmatig. Daarnaast help ik graag mee bij andere knutselactiviteiten en bij het Eethuis en ga ik op vrijdag wandelen met iemand met een beperking.” Francois: “Deelnemers kunnen zich inschrijven op de activiteiten die hen aanspreken, dus enthousiasme is gegarandeerd. Op gezelligheid en de nodige humor kun je in ieder geval rekenen als je iets onderneemt met onze deelnemers!”

Tekst: Samen Vrijwillig. Meer info over vrijwilligerswerk: www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 - 51651962