De Bouwkranen aan de Kanaalweg in Middelburg worden gedemonteerd
De Bouwkranen aan de Kanaalweg in Middelburg worden gedemonteerd Foto: Edwin Mijnsbergen

Laatste fase nieuwbouw studentenhuisvesting

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De nieuwbouw voor de studentenhuisvesting aan de Kanaalweg in Middelburg, tussen het station en de spoorwegovergang bij de Schroeweg, is de laatste fase ingegaan. Vorige week zijn de twee bouwkranen die bij de hoogbouw stonden gedemonteerd en afgevoerd.

De bouw van de appartementen voor studenten in Middelburg startte in september 2020. In oktober 2021 werd het hoogste punt bereikt. Nu de bouwkranen zijn afgebroken en afgevoerd komt de afbouwfase van het complex in beeld. Volgens de uitvoerder liggen alle werkzaamheden op schema, wat betekent dat de eerste appartementen volgens planning in april 2022 kunnen worden opgeleverd. 

Belangstellenden kunnen zich bij huurbemiddelaar Villex, via de website De Woonuniversiteit Middelburg, inmiddels inschrijven om in aanmerking te komen voor een appartement. De appartementen kunnen als geheel of per kamer worden gehuurd. De woonruimtes beschikken over twee slaapkamers, sanitaire voorzieningen, een bergruimte, een gezamenlijke (leef)ruimte en eventueel een eigen parkeerplaats. Oppervlaktes van de appartementen variëren van ca 37m2 – 50m2. Ook beschikt het complex over een gezamenlijk dakterras en een binnentuin.