Sfeerfoto van het ZK Apenkooien in 2020.
Sfeerfoto van het ZK Apenkooien in 2020. Foto: Alexander de Groot (Pixelplay)

Zeeuws kampioenschap Apenkooien in voorjaarsvakantie 2e editie

Sport en vereniging

SEROOSKERKE - Op 2 maart vindt de 2e editie van het Zeeuws kampioenschap Apenkooi plaats in sporthal de halve Maan in Oostkapelle. Na het grote succes van 2020 kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Daarom spelen we in de voorjaarsvakantie opnieuw dit geliefde tikspelletje waarbij de tikker zo veel mogelijk ‘apen’ moet vangen in een veld vol hindernissen.

Sporthal omgebouwd tot grote apenkooi

Op drie verschillende parcoursen spelen de deelnemers op de woensdag tijdens de voorjaarsvakantie het spelletje. Er wordt gespeeld in 4 categorieën; 4 t/m 6 jaar (groep 1 en 2 van het basisonderwijs), 6 t/m 9 jaar (groep 3, 4 en 5), 9 t/m 12 jaar (groep 6, 7 en 8), 12 t/m 16 jaar en nieuw dit jaar 16 jaar en ouder.

Kinderen in beweging
“De afgelopen maanden is het te vaak voorgekomen dat er niet gesport mocht/kon worden, dus het wordt tijd dat we weer van de bank komen en lekker lol gaan maken en bewegen”, aldus Jerina Brasser, een van de organisatoren van het evenement. “We hopen natuurlijk dat het door kan gaan, maar als we nu niet alvast starten met voorbereiden, dan gaat het sowieso niet gebeuren”.

Apenkooi voor volwassenen
Nieuw dit jaar is de categorie voor 16 plussers. Dit is geen gemakkelijke groep om te bereiken en het is al helemaal lastig om ze aan het sporten/bewegen te krijgen. Yvonne Goudzwaard hoopt toch dat er voldoende aanmeldingen zullen zijn, bijvoorbeeld voetbalteams die toch best wat uurtjes op het veld hebben moeten missen en dit als mooie toevoeging zien voor de normale trainingen.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 21 januari tot uiterlijk 20 februari en alleen via de website van sportvereniging Serooskerke: www.svserooskerke.nl
Lid zijn is natuurlijk geen voorwaarde, iedereen die een team heeft van minimaal 6 en maximaal 10 personen kan aanmelden. Alle informatie, voorwaarden en spelregels vind je ook op de website.