Marianne Golsteijn en Jeroen Louws
Marianne Golsteijn en Jeroen Louws Foto: Adrie Boxmeer

MIDDELBURG - GroenLinks en de PvdA nemen met één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Middelburg. Dat heeft de gezamenlijke ledenvergadering op dinsdag 11 januari besloten.


Volgens de nummers een en twee van de gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, Jeroen Louws en Marianne Golsteijn, is de samenwerking een logische stap. “De afgelopen vier jaar werkten we in de oppositie al veel samen. We delen dezelfde waarden, maar benaderen dat vaak op een iets andere manier. 

Meer dan 2
GroenLinks benadert het misschien meer vanuit het milieu en de PvdA vanuit de bestaanszekerheid van onze inwoners; met onze plannen komen we dan in het midden uit. De PvdA is daarnaast een partij die zaken wil realiseren, terwijl GroenLinks een kritische aanjager van ideeën is. Daarmee versterken we elkaar ook, 1+1 is in dit geval meer dan 2.”

'We delen
dezelfde waarden'

 

Wezenlijk anders
Als de combinatie GroenLinks/PvdA na de verkiezingen, op 16 maart 2022, in het college komt, leidt dat volgens beide kandidaten tot een wezenlijk ander gemeentelijk beleid. "Niet de gezondheid van onze financiën, maar die van onze inwoners zal centraal staan.

 

Dat zul je terugzien in het leefklimaat in de wijken en kernen, de aandacht voor milieu en duurzaamheid, het sociale domein, de wijze waarop we de burgers willen betrekken bij de politiek."[n]